Milyen egyetemek vannak Angliában vagy Amerikában? (lent. )
Nagyon kétlem hogy a tűzoltókat egyetemen képzik.
Az egy sima tanfolyam. Nem egyetem.
Tanfolyamokra keress rá!
Először nagyon jót derültem a kérdésen de aztán picit elgondolkodtam. Létezik ám olyan, hogy biztonságtechnikai mérnök és abban emlékeim szerint szerepel olyan szakirány ami kötődik a tűzoltósághoz. No igen, az egyetem nem konkrétan tűzoltókat képez, de a szakértők biztosan felsőfokú szakképesítéssel rendelkeznek. ( Pl aki kivizsgálja, hogy miért történt tűzeset ).
A külföldi egyetemekkel az a legnagyobb probléma, hogy drágák. Amint kikerülsz az EUból ez még fokozotabban igaz. Pl egy amerikai szemeszter simán elérheti a 6 jegyű számot forintban - és itt csak 1 szemeszterről beszélek, nem a teljes képzésről. Én mindenképp azt javasolnám a kérdezőnek, hogy első körben a hazai felsőoktatási intézmények felé forduljon és onnan pályázzon meg külföldi ösztöndíjakat.
egészen pontosan, olvasd el itt az első választ:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Amúgy katasztrófavédelem szak is van:)
A másik pedig,hogy sok ember dolgoik tűzoltóságon,katasztrófavédelemnél.Egy sima informatikus végzettségű ember is kaphat tűzoltó hadnagyi rangot,ha olyan helyen dolgozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!