Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek jó ötlet lenne?

Szerintetek jó ötlet lenne?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő.Mi évek óta Angliában élük.A testvérem lánya most 15 éves,és amióta kijöttünk mindig mondogatja az unokatestvérének( a lányomnak),hogy mekkora szerencséje van,hogy itt kint jár iskolában,és itt tanul,bárcsak ő is itt lehetne...

A testvérem most arra kért,hogy a lányának idén adjunk közös ajándékot...Mégpedig azt,hogy ő is itt kint éljen velünk,és itt tanuljon tovább...Mi benne lennénk,hisz evvel nem lenne gond,csak az a kérdés,hogy jó ötlet lenne-e...Nem akarja megmondani neki,csak úgy,hogy karácsony napján egy levelet találna a fa alatt amiben bele lenne írva,hogy mehet Angliába tanulni,és mellékelve lenne a repülőjegy ára...

Szerintetek ez jó ajándék lenne egy 15 évesnek?Vagy inkább adjunk valamit,és később esetleg hozzuk szóba,hogy ha akar van ilyen lehetőség is???15 évesek!ti miként reagálnátok ?? Előre is köszönöm a válaszokat..

2009. nov. 22. 22:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ötletnek nagyon jó szerintem. Ha megtudjátok oldani az ott lakást. Nem tudom tandíj van-e nem vagyok ebben jártas és a többi dolog. Ami ilyen természetű.

De jó ötletnek tartom,csak nagyon beszéljétek át a testvéreddel.

Tudod mibe tenném a levelet? Mindenki kap ugye majd csomagot egy kisebb cipős dobozba tegyétek bele a levelet kibélelve és azt csomagoljátok neki be. Így nem egy borítékot kap "csak":) Igazi klassz meglepi lesz.

2009. nov. 22. 22:16
 2/15 A kérdező kommentje:

Nahát ez a doboz ötlet nagyon jó:) Köszike...

A lakással nincs gond hisz mi egy nagy házat bérelünk,és akár külön szobája is lehetne..De ahogy ismerem a lányokat tuti egy szobába mennének...(legalábbis egy darabig)Az iskola sem lenne gond,neki ingyen lenne,ahogy a lányomnak is ingyen van...

2009. nov. 22. 22:26
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
itt hagyni az iskolát, a barátokat ebben a korban, hááát...
2009. nov. 22. 22:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mindenképp beszéljétek meg a magyar sulival, hogy a lány kimegy egy időre.. Legyen otthon magántanuló, az osztálytársak küldjék a leckét minden héten, ha hazamegy csak vizsgáznia kell, a bizibe bekerülnek a vizsgajegyek félévi/évvégi jegyként. 9-10. évfolyam nem számít amúgy sem a továbbtanulásban, annyi idő alatt pedig megtanulja remekül az angolt.

Kint is kap bizit,így ha úgy dönt, nehéz a magyar suli, maradhat csak kint, és lesz angol érettségije. De az angol egyetem fizetős, és nagyon drága... :( jobban jár, ha csinálja a magyar sulit is, és idővel Mo-n tanul tovább, hiszen ilyen jó angollal érdemes lehet tolmácsnak, fordítónak, idegenvezetőnek, stb menni...

Szóval, mindenképpen jó ötlet, főleg, hogy jóban vagytok. Arra azonban te is figyelj, hogy a lányok ne magyarul dumcsizzanak, hanem angolul, hiszen ha magyarul elvannak, nem fejlődik az angoljuk és azért fölösleges kimenni..

kint is talál jó barátokat, kordában kell tartani őket, vigyázz, mert NY-on már korán kezdik a sexet, cigit, drogokat, lógást, rongálást.. figyelni kell a lányokra, főleg ha szépek, mert ugye az angolok eléggéé.. :S :D egyformák is (vörös, szeplős, kövér, fehérbőrű... tudjuk :))

rajtad is nagy lesz a nyomás. Szerintem üljetek össze, és egyezzetek meg a lánnyal, hogy csak akkor maradhat, ha tanulni fog tisztességesen, segít a házimunkában, szót fogad majd, igyekezni fog a suliban... így nem lesz később vita belőle, ha nem engeded el vagy ki tudja mi lesz majd. mindenre fel kell készülni és minden eshetőséget meg kell beszélni, a lány szüleivel is. Elronthatja a kapcsolatot egy meg nem beszélt probléma.. :( de ez mind megelőzhető :)

15 éves, kamasz, hiába aranyos, okos, kifordulhat magából..

mindenképp add meg neki az esélyt, hogy kint tanuljon, és a legkisebb problémát is beszéljétek meg, nehogy nagyobb baj legyen belőle idővel. :)

remélem segítettem

2009. nov. 23. 13:36
 5/15 anonim ***** válasza:

Istenem! Bárcsak az én szüleim lennétek.

Nekem ösztöndíjam lett volna 16 éves koromban Németországban, és az édesanyám nem engedett ki. Hónapokig nem álltam vele szóba, csak annyira, hogy "szia".

2009. nov. 23. 18:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Én 15 éves vagyok, ha egy ilyen ajándékot kapnék, biztos napokig sírnék az örömtől. Bár én úgysem kapok ilyet. :(
2009. nov. 23. 19:44
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Már utána néztünk,hogy mi legyen a magyar iskolával..

Valószínű,hogy azt csináljuk mint anno annak idején a lányomnál.Először 1 év halasztás kérünk,majd ha tovább marad ,akkor elég ha igazolni tudjuk,hogy iskolába jár..

Remélem örülni fog a karácsonyi ajándéknak...

2009. nov. 24. 20:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Én is sírnék örömömben,meg ugrálnék is,hogyha ez lenne a karácsonyi ajándékom...:D SZUPER ÖTLET!!De az szerintem jobb ötlet lenne,ha ezt az évet még magyarországon kijárná,és csak utána menjen ki..mertha itt félbeszakítjátok..akkor vége..meghát ottvannak a barátok..hmM?és a szülők??ők nem hiányolnák a lányt?:S:(
2009. nov. 26. 14:47
 9/15 A kérdező kommentje:

Az iskolát itt kint szeptembertől kezdené el,így az évet még otthon befejezheti...Ha így akarja.Ha minél előbb ki akar jönni,az se baj,mert itt eleve 1 évet veszíteni fog a nyelvi felkészülés miatt.A lányommal is így volt...

A szülők(az anyja az én testvérem) benne vannak,sőt ők dobták fel,hisz ez egy hatalmas lehetőség,és nem idegenekhez menne,hanem hozzánk...

A barátok:Nos igen,ők fognak neki hiányozni,(a lányomnak is hiányoztak)de itt is fog tudni barátokat találni,és hála a csodás találmánynak van internet,van telefon is...

Csak én attól tartok,hogy nem fog örülni ennek az ajándéknak mert nem tud róla...lehet,hogy valami mást kérne..(bár akkor elköltheti a repülőjegy árát arra...)

köszi a válaszokat...

2009. nov. 26. 17:47
 10/15 anonim válasza:
55%

És a lány szeretne kint tanulni?Biztos örülne neki?

Óvatosan kérdezősködj hogy pl : xy Angliában tanul és neki nagyon tetszik...Neked tetszene?Sokan örülnének neki de van aki nem!Te hogy vagy ezzel?

2009. nov. 29. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!