Mennyi esély van bejutni a Harvard egyetemre?
17 éves lány vagyok és elgondolkodtam a lehetőségen hogy talán járhatnék oda is egyetemre-természetesen tisztában vagyok vele,hogy ez csöppet sem kis vállalkozás.Voltaképpen,soha nem is kacérkodtam a gondolattal,amíg egy ismerősünket felvették az elmúlt évben.Ő sem gondolta komolyan,csak \'próba szerencse\' alapon beadta a jelentkezést és neki be is jött.
Az én kérdésem az lenne;mit gondoltok mennyi a reális esélyem?Hallomásból tudom, egy felsőfokú nyelvvizsga, kitűnő érettségi bizonyítvány sem lenne elég.Ha oda szeretnék menni, különbözeti vizsgákat is kell tennem,igaz?Ha igen,ott milyen magas szintű az elbírálás?
Másrészről, nem vagyok abban az anyagi helyzetben sem, hogy évenként 10-20 milliót ki tudnának fizetni a szüleim az oktatásomra.Ez az anyagi probléma teljesen áthidalható az ösztöndíjjal?És ahhoz hogy egyáltalán ösztöndíjat kapjak szinte \'zseninek\' kell lenni,és a lehető legmagasabb osztályzatot kell megütnöm minden tárgyból?
Ha van valakinek tapasztalata erre vonatkozólag az érdekelne-ha járt oda valaki vagy hallott valamit írja le, kérem.
Tudom,hogy már több megválaszolt kérdés akad a témában,mégis nagyon köszönöm előre is ha nekem válaszoltok,mert a feltett kérdésekre a válaszok számomra még tisztázatlanok.
Tehát köszönöm előre is,aki van olyan jó és kifejti nekem amit tud.:D:D
:-)
Most nem azért mondom, de magyarországon a semmelweis egyetem minden diplomását, beleértve az orvosokat is, tárt karokkal várják, az világ minden országában így fölöslegesnek tartanám, kiutazni drága pénzért amerikába és súlyos pénzeket fizetni ugyanazért amit itthon ingyen is megkaphatsz. Ha külföldre vágysz, van külföldi ösztöndíj is. Ugyanazokkal az esélyekkel indulsz ha itt végzed el.
Egyébként az esély megvan rá, hogy fölvegyenek. Bátyám sulijában osztogattak oda felvételi laot, csak ugye senkit sem érdekelt a dolog, ugyanazért amit az előbb leírtam.
Nem tudok olyan ösztöndíjról ami egy külföldi teljes képzést finaszírozna. 1, maximum 2 féléveset láttam már akcióban.
Másfelől tényleg megtalálod itthon is mindenből a legjobbat. A külföldi dolgok bizony cefetül sokba kerülnek mind maga a suli, mind a kint élés.
Kettes válaszoló:
Semmelweis egyetem ingyen ma Magyarországon?
Merre tetszik élni? :) 180 fő az évfolyam, HÁROM (3!) fő az állatmi támogatott (aki ingyen járhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!