Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Magyar diákhitel ha külföldre...

Magyar diákhitel ha külföldre megyek?

Figyelt kérdés
Skóciában szeretnék továbbtanulni, viszont szükségem lenne a kezdetekhez valamennyi meglévő pénzre. Ezért gondoltam, hogy felvenném a diákhitel 1-et, ami havi max. 50000 ft. Ezt megcsinálhatom? Ti mit gondoltok erről, csinálja valaki így? köszönöm! :)
2013. jan. 2. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor lehet ha magyar egyetemre jársz, magyar hallgatói jogviszonnyal.
2013. jan. 2. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:

nem, olvasd el, mindenhol írják, hogy a diákhitel 1-et felveheted. idézem:

[link]

"Külföldön tanuló magyar diák akkor részesülhet diákhitelben, ha az EGT valamely felsőoktatási intézményében olyan oklevél megszerzésére irányuló képzésben vesz részt, amely Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad."

(és a diákhitel honlapján is írják)

de azért köszi a választ :)

2013. jan. 2. 16:44
 3/7 anonim ***** válasza:

De ha tudod a választ, minek kérdezed?

Azt viszont nem írtad, hogy a képzés megfelel-e annak, aminek meg kell felelnie.

2013. jan. 2. 21:27
 4/7 A kérdező kommentje:
nem azt kérdeztem, hogy lehet-e. hanem hogy erről mi a véleményetek, valaki csinálja-e így, működik-e, stb :) hát meg kéne felelnie, francia szak.
2013. jan. 3. 18:05
 5/7 anonim ***** válasza:
én is így tervezem, még ha nem is húz ki a sz.rból, bár én még annyira se tudom, hogy elfogadják-e itthon, mert (többek között) épp azért mennék ki, mert itthon nem indul a szak. de mondjuk ha a kezdetekhez kell, az azért sem jó, mert én úgy tudom, hogy októberben küldik az 1.-t, az igazán húzos pedig a szeptember.. ezért én inkább abba bízom, hogy találok kint nyári munkát (épp most keresgélek), azzal talán lesz elég pénzem legalább az első 1-2 hónapra, meg ha már van munkatapasztalatom, talán ott is előbb találok munkát, és így talán meg tudom oldani. de ha nem lesz nyári meló, valószínüleg nem lesz skócia se, mert a diákhitel max egy kis hiány befoltozására elég, mert abból, meg amit remélhetőleg kaphatok a családomtól nem fogok kint megélni.. :(
2013. jan. 3. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok. egyébként hova mennél? :)
2013. jan. 3. 21:52
 7/7 A kérdező kommentje:
hát én pont ugyanígy vagyok! a szüleim nem adnak semmit. én próbálok gyűjteni. de én a kinti nyári munkát nem kockáztatnám meg, mert akkor elmegy az addig gyűjtött pénz és akkor azért ki tudja hogy találok-e nyárra...szóval az húzós szerintem. Edinburgh, St.Andrews, Glasgow, Aberdeen, Stirling. Te?
2013. febr. 11. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!