Milyen lehetőségeink vannak ha külföldre szeretnénk egyetemre menni?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 10.-es, tudom hogy még korai a kérdés meg még nem kell ilyenekkel foglalkoznom, de mégis érdekel a dolog, mert itthon egyre reménytelenebb a helyzet.
Leginkább az érdekelne hogy kint milyen szakokra lehet felvételizni, hogyan, és mik a feltételek. Ami érdekelne az vagy a kommunikáció, esetleg nemzetközi igazgatás.. Sajnos nem vagyok túl tájékozott ezekkel kapcsolatban.
Töriből és angolból szeretnék majd emelt szintűzni, töriből kitűnő tanuló vagyok, és angolból van egy felsőfokú komplex nyelvvizsgám, viszont a reál- és természettudományos tárgyak elég nehézkesen mennek. Franciát és németet tanulok még, nem tudom hogy azokból össze tudok-e majd hozni egy nyelvvizsgát, de nagyon szeretnék.
2012. dec. 9. 17:17
1/2 anonim válasza:
Ajánlom a gyakorikerdesek keresőjét, nagyon sokan tették már föl ezt a kerdest és nagyon sok hasznos választ adtak már rá, szánj rá időt és böngészd át. Egyáltalán nem korai, hogy foglalkozol vele hisz mind nyelvtudás mind az anyagiak szempontjából érdemes rákészülni a dologra. Illetve érdemes lenne eldöntened , hogy milyen országok érdekelnek hiszen a "kint" elég tág fogalom, szinte mindenhol más a követelmény, érettségi, felvételi rendszer. Ha angolul felsőfokon beszélsz akkor érdemes kinézned egy-két egyetemet és a honlapjukról tájékozódni és e-mailt is mindenképp irj annak amelyik szimpatikus hogy egy magyar diáktól milyen eredményeket várnak el(általában szin ötöst). A gyakorikerdesek és a felvi.hu fórumján kívül még ajánlom a QS és ARWU ranglistákat nézelődésre ill. ha van kedved akkor külföldi fórumokon is rengeteg véleményt találsz konkrét egyetemekről,szakokról olyanktól akik oda járnak(tőlük is érdemes kérdezősködni!) Sok szerncsét!:) Ha még merül fel kérdésed irj nyugodtan.
2/2 A kérdező kommentje:
Bécsen gondolkodtam, mert sok iskolatársam ment ki egyetemre és azt mondták nagyon jó, meg közel is van, haza tudnék jönni viszonylag olcsón, és a lakás is megoldható, viszont kötelező a német felsőfokú nyelvvizsga, úgyhogy ez reménytelen :/
2012. dec. 11. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!