Szeretnék továbbtanulni a Harvard/Stanford Univercity-n?
Szeretném felhívni a figyelmét azoknak, akik erre reflex szerűen rávágnák, hogy ...Az lehetetlen! Az milliókba fog kerülni! ...Kíméljenek! :)
Szóval, 16 éves srác vagyok. 15 éves koromban kezdtem el foglalkozni az MLM rendszerekkel , mostanra már 420 taggal rendelkezek. Itt a pénzt ügyeket ki is piálhatjuk. Persze ez még kevés, de folyamatosan csinálom és bővül ez még!
Célorientált srác vagyok. Csak akkor tanulok ha megvan az irány. Ez egy tökéletes lehetőség számomra. A Stanford Business szaka érdekelne, B tervnek Harvard Business szaka.
A KÉRDÉSEM!
Mi kell ehhez? Milyen érettségi? Milyen hozott jegyek?
Milyen gimnáziumok / egyéb helyeken lehet erre a legjobban felkészülni?
Nagyon jónak találtam az engame-et ( www. . hu )!
Tanácsokat szeretnék kérni azoktól, akiknek ez már sikerült. Mi a teendő? Mik a legfontosabb lépések?
Előre is köszönöm!
Kezdetnek nem art tisztazni, hogy a HBS es a SBS kizarolag graduate schoolok, azaz BA szinten nem tanulhatsz semmifele uzleti tanulmanyokat. Ez a vilag osszes vezeto egyetemen igy van. A University of Pennsylvania fele Wharton School-ban, ami a legjobb uzleti iskolak egyike, tanulhatsz BA szinten, de a vegen BA-t Economics-bol fogsz kapni. Az alapproblema nem az almokkal van, hanem hogy olyan dolgot akarsz tanulni, ami nem letezik. Ettol fuggetlenul biztos tokletes lehetoseg, de az MBA az nem BA...
A tandij 40k + legalabb 20 megelhetesre, evente. Igen, egy HYPSM diploma, meg sok mas is, jelenleg also hangon is negyedmillio dollar. Osztondijat kaphatsz, persze a Harvard need based, tehat az igenyeidet nezik. De erre nem lehet epiteni.
Magyar erettsegi nem erdekel senkit az Allamokban. SAT meg pl. ACT tesztek kellenek, meg amit kernek adott szakon. Kb. maximalis pontszamra. Ezen felul matek diakolimpiai helyezesek erosen javallottak, meg talan economics-bol is van diakolipia, az is. Meg esetleg epkezlab sportteljesitmeny, orszagos v. europai szinten, de ez nem kotelezo. De nem is art. leadership skillek, pl. valami komoly reszvetel az EU parlamentben mint diak, ENSZ-ben, stb, stb, stb. A tapiosztentrocsogei falusi EU ki-mit tud nem sorolando ide.
Legyel vilagszinten a diakok 0.1%-ban, kb. Akkor van eselyed is ra. Apaczai, ELTE Radnoti, SZTE Radnoti, Fazekas most mar eves siznten tobb diakot kuld Cambridge-be es Oxfordba, amerikai egyetemekre kevesebbet, ti. a rendszer nagyon mas - EU-n belul kenytelenek elfogadni pl. a magyar erettsegit, az USA-ban ertelemszeruen nem. Na nem mintha kernenek erettsegit.
Sok sikert.
Ebben nem értek egyet. Az én unokaöcsém kint tanul a Harvardon 2 éve. Egy kis szemet kitágító tény: A magyar egyetemek - külföldi egyetemek tanulási díja, pár 100.000-ben különbözik de nem milliós arányok vannak.. Nagy téveszme, hogy a gatyádat ráköltöd. De itthon is rohadt drágák az egyetemek.
Másik dolog. A sport megértem hogy ajánlott, de amiket írtál azokkal nem értek egyet. Oké...versenyeket úgy leszarják ahogy van. Nem ez számít.
Viszont azzal egyet értek, hogy kint kell érettségiznem. Erre hajtok, jelenleg felsőfokra készülök angolból és ami még jobb! Kint a matek érettségi olyan egyszerű...A mostani tudásommal megírom jóra. ( 10.-es vagyok ...már most. ) Attól nem aggódom.
Viszont nem értem amit az elején írtál a BA -val kapcsolatban.
Köszi a válaszodat!
Érdekes. Szerintem az első válaszoló hasznos dolgokat írt. Tudod, több helyről próbálkozom.
Figyeljetek engem nem érdekel mit gondoltok erről, vagy arról, hogy hol teszek fel kérdést. Honnan tudod, hogy nem nézek utána, nem készülök máshol is erre?
Ezeknek a véleményeknek nem látom értelmét. Ehelyett írhattál volna valami infót. Persze az más kérdés ha te sem tudod. A folyamat múlt héten kezdődött el, és holnap megyek felkészítőre ,de addig is szerettem volna valamennyi tudást összeszedni erről.
Szóval nem már rossz ha itt kérdezem...Már jó, hogy érdeklődöm.
Nem akarok kötekedni, ne érts félre, de unokaöcséd, hogy tanulhat a Harvardon, ha nálad is fiatalabb? Másrészről tőle is megkérdezheted, ő tudna a leghitelesebb információt adni. Na ennyi volt a "kötekedés" része :)
Leírhatnád milyen céljaid vannak, majd tanulmányok után, bőven üzleti beállítottságú vagyok én is, hátha tudok segíteni.
Nem a kérdésre válaszoltam, de nem hiszem, hogy erre itt meghatározó választ fogsz kapni. Csekély az esélye, hogy egy Harvardos itt böngészget.
Gondolod írj.
Ha az unokatestvered itt tanul a Harvard College-ban, nyilvan tomenytelen informacioval tud szolgalni az undergraduate jelentkezesek mibenleterol :) Azonban erosen ugy tunik, hogy sok fogalmad, meg ne bantodj, nincs kb. semmirol.
De, ha netan megse, ugy azert finoman celoznek ra, hogy lehetnek a magyar egyetemek "rohadt drágák", a Harvard jelenleg evente $40,866. Ez a tandij. 8,978668 forint. Plussz megelhetesi koltseg, ami ennek legalabb fele. Evente. Ahogy irtam, osztondijat kaphatsz, ahogy a diakok kb. fele kap valamilyen osztondijat. Azonban a diakoknak csupancsak toredeke kap teljes, mindenre kiterjedo osztondijat. Az hatalmas dolog, ha a koltsegeid felet fedezo tandijat kapsz, de ezzel meg mindig ott vagy, hogy olyan evi cirka 7 millio fortint hianyzik. Kulfoldikent kaphatsz teljes osztondijat, ennek semmi akadalya, de ez, hangsulyoznam, nem magatol ertetodo, hanem a felvett diakok kozul is ki kell emelkedned.
Versenyeredmenyek kokemenyen szamitanak. Az MIT pl. tavaly tobb diakot nem vett fel, akik, egyeb dolgok mellett, matematikai diakolimpian ezustermesek voltak (nem egyen), talan jelzi mennyire komolyak a feltetelek.
Felsofoku nyelvvizsga tenyleg remek dolog, de egyreszt nem kerik, leven IELTS/TOEFL kell, masreszt 15 eves korodra, ha ilyen (vagy barmelyik mas vilagszinten top) egyetemre akarsz bekerulni, ez erosen elkesett gondolat. Eleve nem tudsz vilagversenyekre menni felsofoku tudas nelkul. z, hogy 16-7 evesen lesz felsofokud, rem keso. Meg, ahogy irtam, nem keri senki az effele papirt.
Matek erettsegi biztos egyszeru az USA-ban, leven nincs is! Nincs erettsegi, a rendszer teljesen mas. Irtam, hogy SAT, ACT, stb. EEs ezeket biztosan marha konnyu megirni, de a Harvard es tarsai altal kovetelt pontszamokra mar piciket problemasabb...
BA-rol amit irtam az az, hogy uzlet, menedzsment szakok nincsenek se a Harvard-on, se semelyik hasonszoru egyetemen undergraduate szinten. Nincs. Tanulhatsz economy-t, ami kezenfekvo, de kevered a Harvard Business School kepzeseit, amire diploma es sok eves tapasztalat utan mehetsz a BA kepzesekkel.
Azzal, ha valaki ambiciozus nincs semmi problema. Ha most elkezdesz kemenyen keszulni, meg remek egyetemekre kerulhetsz be, de, ne bantodj meg, az amerikai rendszerrol (vizsgak, penzugyek, stb) es a Harvard es a hasonlo egyetemek kovetelmenyeirol lathatoan fogalmad sincs.
Az utolso hozzaszolonak nincs igaza, az emberek neha teljesen ertelmetlen valaszolgatasra fecserlik az idejuket Cambridge, MA-bol is :)
A világversenyekhez amúgy nem kell nyelvtudás...egész r
érthető módon, mert milyen g*ci dolog már, ha az amúgy király matekos lángelme azért nem versenyezhetne, mert nem tud angolul...olimpián magyarul kapsz meg mindent.
Egyébiránt viszont az utolsó válaszolónak teljes mértékben igaza van. Ezek az egyetemek a világ elitjébe tartoznak, nem nagy szám, ha 15 éves korodban már nyelvvizsgát tervezel...tényleg baromi sok plusz kell. Pénzügyileg is hatalmas különbség van az itthoni 'drága' egyetmekhez képest is, mint ahogy az előző írta. Szerintem neked nincs is unokaöcséd, csak bizonyítani akarod a saját hibás gondolataidat valamivel :)
"Viszont azzal egyet értek, hogy kint kell érettségiznem. Erre hajtok, jelenleg felsőfokra készülök angolból..."
Ha csak most készülsz a felsőfokúra, akkor nem lehet olyan jó az angoltudásod, hogy elég legyen a felvételhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!