Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Matematika szinten tartás...

Matematika szinten tartás Angliában?

Figyelt kérdés

Egyetem előtt töltök egy évet Angliában, és szinten kéne tartani a matekomat, vagy picit akár fejleszteni is.

Erős középszinten voltam, de emelt szinten tanultam, ötös is voltam, ment is, csak nem érte volna meg a pontok miatt az emelt érettségi.

Valami olyan, lehetőleg amazon.co.uk-on rendelhető könyv kéne, ami a minden témában a közepes középszinttől elvezet az erős emeltig feladatokkal, akár magyarázattal is. a magyarázat kevésbé fontos, inkább feladatok kellenének.

Előre is kösz!

2012. aug. 14. 22:12
 1/3 Mátyás3 ***** válasza:

Minden egyetemen ahol fontos a matek, első szemeszterben kb az elejéről felépítik az egészet. Nem a szorzótáblától, de pl halmazok-sorozatok-hatáérték-függvények-diff-int...

Felesleges magadnak tanulgatni, úgyis tök más az egyetemi matek mint a középiskolás.

2012. aug. 15. 23:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát ln meg pont azt hallottam, hogy kevés a középiskolai anyag, még azzal is szenvedni lehet már az első heteken, ha meg egy év kimarad, és felejtesz, akkor horror. És nem egy helyről hallottam.
2012. aug. 16. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:

A teljes középiskolai matek az egyetemen csak eszköz lesz. Tehát amiket középsuliban tanítanak azt készségszinten kell tudni használni, de nem kell emlékezni a Héron-képletre például. Sőt ha nem matematikusnak mész akkor geometriával nem sűrűn fogsz már találkozni, maximum az integrálás vonatkozásában. Szóval szerintem is felesleges neked külön matekozni. Annyira azért nem horror az egyetemi matek :)

Én pl. úgy jöttem egyetemre, hogy előtte elvégeztem egy technikumot amin semmi matekom nem volt, csak a szakmai tárgyakban voltak számolások, de az meg ugye szorzás, osztás, és mégis ment az egyetemi matek.

Ha mindenképpen meg akarod nyugtatni a lelkiismereted, akkor néha olvasgasd át az exponenciális és logaritmikus azonosságokat.

Az azért még érdekelne, hogy milyen szakra mész :)

2013. ápr. 28. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!