Ahhoz, hogy diagnoszta legyen valaki, milyen szakra kell menni cambridge-en?
Ezt is képtelen vagy megnézni a honlapjukon?
IELTS min. 7.0 minden részen/CAE A/CPE A vagy B.
Amúgy Cambridge-nek elég nagy az ösztöndíjalapja, ha tudod igazolni, hogy nem tudnád fizetni a tandíjat, akkor nagy valószínűséggel megkapod. De nem a pénzzel van a gond, hanem hogy nem fogsz bekerülni.
Na utolso, te vagy a tipikus p@r@szt, negativ magyar sztereotipia aki drukkol azert hogy masnak is ugyanolyan hitvany legyen az elete mint onmaganak... Jo lenne mar tukorbe nezni...
Szerintem igen is szep dolog az hogyha valaki kigondolja, hogy mit szeretne 5-6 ev mulva csinalni (akkor is ha az elet ugy hozza hogy nem sikerul)... Egy 12 eves meg nem feltetlenul tudja hogy egy egyetemre milyen kovetelmenyek vannak (tudom ott a weboldal), de nem mindig olyan konnyu megtalalni (raadasul tudtommal - legalabbis par eve meg igy volt - ez szakonkent es egyetemenkent valtozik)... Ha valaki szorgalmasan keszul es elore tervez, igenis bekerulhet barmely egyetemre ha nem tehetsegtelen. Nem mindenki zseni semmelyik egyetemen, es minden egyetemen van zseni... Persze kicsi az eselye, de ha pl OKTV-n jol teljesit vagy valamilyen nemzetkozi diakversenyen akkor voila rogton van remeny (foleg ha meg kozben tudatosan megvalogatja az ugy nevezett extracurricular activity-ket, keszul az interviewra, stb)...
Szerintem nem drukkol ellene. De ami így van, az így van.
Az hogy valaki nem jut be Cambridge-be, nem jelenti azt, hogy nyomorúságos lesz az élete. Rengeteg, nagyon színvonalas egyetem van Európában, ahova tényleg be lehet jutni. Németországban, Skóciában, nagyon jó egyetemek vannak, ellenben két jól sikerült emelt érettségi, meg esetleg OKTV, és még esetleg be is lehet jutni gond nélkül. És még a tandíj is nagyon kedvező. (Ingyenes, vagy csak egy jelképes összeg.)
Cambridge-be, OKTV, meg valami nemzetközi verseny édeskevés lesz. Persze behívnak interjúra, de csak azért, hogy páros lábbal rúghassanak ki, amiért egyáltalán beadtad a jelentkezésedet. OKTV az alap, és ezen felül több nemzetközi versenyen kell dobogósnak lenni. Ehhez egyrészt már alapból, egy felsőfokú angoltudás kell, kilencedik osztály végére, legkésőbb, rengeteget tanulni, az iskolai anyagon kívül. Az iskola anyag nem is számít, mert annál sokkal-sokkal többet kell tudni egy versenyre. Ezenfelül, 10. osztályban már valami komolyabb is kéne, kutatás, vagy valami projektféleség. Az interjún az nem lesz elég hogy járt kémia szakkörre.
Igazából Cambridge mindenkiben egy álom, (legalábbis a többségben, azért sokan képesek ezt reálisan átlátni, és kiegyezni valami reálisabb életcélban), de oda bekerülni nehéz. És az se biztos, hogy egyáltalán a kérdező bírni, mondjuk ha felveszik, akkor már nem lesz gond az egyetem elvégzésével, mert ahhoz is eléggé hajtani kell. Szerintem előnyösebb lenne kiegyezni egy olyan egyetemmel, ami színvonalas, de be lehet kerülni. Majd onnan lehet PhD-re, esetleg már Msc-re menni Cambridge-be.
Szerintem, aki az elején az elitet említette, ő nem az anyagi helyzetre gondolt, hanem a tudásra.
A nemzetközi középfokot nem is értem. Mint ahogy leírták, IELTS kell, felsőfok szintjén. Érdekes lenne középfokkal odaállítani, nem értesz egy szót sem angolul, de azért ott akarsz tanulni.
Egyébként bsc szinten még kevés külföldi diák kerül be, meg lehet nézni az arányokat, elég nagy brit uralom van, msc és phd szintjén viszont jelentősen több a külföldi.
Összességében véve pedig igen is, a legjobbak között kell lenni. Erősen megszűrik a jelentkezőket, és végül egy nagyon kis százalékuk kerül be.
Szerintem a C1, a leírás alapján, meg úgy általában is, egy elég erős felsőfok.
A középfok az, semmi. Az néhány alap szó, illetve a nyelvtan ismerete. Azzal még nem lehet eléldegélni egy országban, és ott egyetemre járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!