Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogy tudok felvételizni a...

Hogy tudok felvételizni a Harvardra, vagy a Cambridge-i egyetemre? Milyen átlaggal vesznek fel?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Az egyetem honlapján kapsz tájékoztatást a felvételről. Egyébként már többször feltették ezt a kérdést itt gyakorikérdeseken, szóval itt is találhatsz információkat :)
2012. jan. 8. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Sehogy. Kint újra kell érettségizni, mivel magánegyetem, és külföldi vagy, ha ezután bekerülsz, akkor kőkeményen kell fizetni is. Az itteni átlagod ott semmit nem ér. Mindenesetre a kérdés aranyos, ha valamilyen színvonalasabb, kutatásban és fejlesztésben kiemelkedő hazai egyetemre kerülsz, akkor talán valami ösztöndíjat megcsíphetsz. De így is elhanyagolható az esély.
2012. jan. 8. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:

A felreertesek elkerulese vegett: Cambridge elfogadja magyar erettsegit is, bar nem szereti, (ha emeltszintu, akkor se), nemzetkozit jobban kultival, a Harvard meg, leven amerikai egyetem, nem ker erettsegit. Nem erdekli - nem azert, mert konnyu lenne bekerulni, hanem mert mas teszteken kernek a Allamokban (SAT, stb).

A kerdes egyebkent rossz. "Milyen atlaggal?" A helyes kerdes az, hogy amennyiben szin 5-os vagy mindig mindenbol, milyen extra dolgokat kell teljesitened, hogy bekerulhess? Nos, hazai es vilagversenyek kozepiskolas szinten, dobogos helyre kihozva loknek nemileg, kiemelkedo sportteljesitmeny, sb szinten. Magyaran valami nagyon kiemelkedot kell alkotni ahhoz, hogy egyaltalan bejuss felveteli interjura (Cam).

A Harvard need blind, tehat fuggetlenul attol, hogy nem vagy amerikai allampolgar, kaphatsz teljes osztondijat is. Ezt marha nehez elerni, mondani se kell, de nem lehetetlen. Cambridge eseteben az egyetem kevesbe ad osztondijakat (a hangsuly a "kevesbe"-n van, az egyetemi mag, de foleg a college-k kistrillio undergrad. osztondijat adomanyoznak), leven kaphatsz mindenre kiterjedo Brit allami kolcsont, ami fedez mindent 3 evig, tandij, szallas, megelhetes, stb. Ez az EU egyik nagy elonye.

Egyebkent minden evben van par diak Mo.-rol aki bejut ezekre az egyetemekre. Alt. a Fazekas, ELTE Radnoti, SZTE Radnoti, Deutsche Schule budapest, stb termelik ki a diakokat.

Kell persze meg IELTS/TOEFL is, azt ilyen felsofok fole kell elkepzelni.

Az elozo hozzaszolo nem ertem miert sozl hozza, ha nyilvanvaloan nem tud semmit az egyetemi rendszerekrol..?

2012. jan. 9. 03:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Kell persze meg IELTS/TOEFL is, azt ilyen felsofok fole kell elkepzelni. cajj a fene akkor az én CPE vizsgám A minősítéssel már nem nep?:(:(: .p ezt nem kell komolyan venni
2012. jan. 9. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Hat, elfogadni csak ezt a kettot fogadjak el - Cambridge is. (Na, az IELTS-t nem mintha az arulkodo nevu Cambridge Assesment csinalna, ami az egyetem ala tartozik, nem tul meglepo modon). A kuntakinteseg atka, koll vizsga..:)
2012. jan. 9. 18:20
 6/7 anonim ***** válasza:
a CPE.t is elfogadják nefélj^^ az a legnehezebb az egész világon ráadásul ők maguk Cambridgeből adják ki művelt angol anyanyelv szintje++
2012. jan. 9. 21:10
 7/7 anonim ***** válasza:
17%

álmodik a nyomor...

milyen átlagról beszélünk,kéremszépen?? a kitűnő átlag oda édes kevés,sokkal,de sokkal több kell oda ennél. itthon keresgélj inkább,vagy ha mindenáron ki akarsz menni,keress egy nem világhírű egyetemet. pfff,neked aztán van arcod,öregem.

2012. jan. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!