Végzősök, tervezitek, hogy az új oktatási törvény miatt érettségi után külföldre mentek tanulni?
Szia!
Én személyszerint nem tervezem, h külföldre megyek, de tudom például, hogy az osztályomból néhányan meggondolták magukat és el akarják hagyni az országot az érettségi után. Úgyhogy én azt mondom, hogy igen, sokan fognak küldföldre menni érettségi után.
(bár az egy másik kérdés, h ezt csak azok tudják megtenni, akiknek van vmi ismerősük kint. Vagy legalább is úgy sokkal, de sokkal egyszerűbb...)
És Bécsben a diákmunkám órabére 10 euró, így havi ezer eurót megkeresek vele.
A lakhatás, rezsi, közlekedés, kaja, pia, és a többi sem több együtt 500 eurónál. (igaz, kifogtunk egy nagyon olcsó lakást)
Vagyis diákként évente többezer eurót lehet megspórolni.
És a Tények azt nem említette, hogy mennyi az átlagbér nyugaton?
Munka nélkül tényleg csak a gazdag magyarok engedhetik meg maguknak a külföldi egyetemet.
De ha dolgozol, akkor azt jól megfizetik, kényelmesen meg lehet belőle élni. És ez nem épp mellékes információ.
Na mindegy, valakinek kell Magyarországon is maradni. Légy te közöttük.
én már (szerencsére) 2010 óta kit vagyok Skóciában egyetemen és nem bántam meg, még akkor sem, ha dolgoznom kell egyetem mellett, hogy eltartsam magam :)
megélhetés igen, drágább (nekem az albi havi 275 font) viszont ezt minimálbéren heti kb 12 órával fedezni lehet - ha szombat és vasárnap is dolgozom, akkor még marad many a megélhetésre is.
és az egyetem is sokkal jobb, színvonalas, gyakorlatias oktatás, állatijófej tanárok blablabla sorolni tudnám. szal nemtom ki az, aki otthon marad, de sok sikert hozzá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!