Vonatkozni fog rám az új törvényjavaslat, ha ténylegesen beiktatják?
Figyelt kérdés
2013-ban érettségizek és hallani a híreket, hogy szerződést akarnak kötni a diplomásokkal, hogy meghatározott évig itthon kell kamatoztatniuk a tudásukat. A kérdés az, hogy az ilyen törvényeknél is megvan a 2 éves hatálybalépés? Mert akkor elvileg rám már nem vonatkozna, hiszen mire aláírnák , addigra már nem lenne két év az érettségimig. Jól gondolom, hogy akkor rám már nem vonatkozhat ez a törvény?2011. nov. 29. 18:37
1/4 anonim válasza:
tudtom szerint ez csak azokra vonatkozik akik orvosit végeztek.
2/4 anonim válasza:
előző vagyok. Amúgy miért nem vonatkozna rád? Hiszen oké hogy két év múlva érettségizel de az egyetemet meg hét vagy nyolc év múlva végzed el.
3/4 A kérdező kommentje:
Ige de szerintem egy ilyen szerződést azonnal alá kéne írnom, ahogy felvettek, hogy tisztázva legyen hogy ha megszerzem a diplomám, nem mehetek ki évekig külföldre. Ezért gondolom hogy az ilyen még az én évfolyamomra nem vonatkozna. Egyébként egyáltalán nem értek az ilyesmihez, csak hát már most minden tanár az érettségivel, továbbtanulással foglalkozik és nagyon át kell gondolni, hogy megéri-e itthon maradni egyetemen vagy azonnal ki kéne menni külföldre tanulni.
2011. nov. 29. 18:46
4/4 anonim válasza:
Az egyetemmel szerződéses viszonyban fogsz állni a jogviszonyod kezdetétől (amikor felvettek) annak végéig (elvégezted/kirúgtak). A szerződést utólag módosítani, megmásítani nem lehet. Bár a jelenlegi kormányzat visszamenőlegesen is törvénykezik (ki hallott már ilyet?!), ezektől bármi kitelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!