Lehetséges hogy végrehajtsam a tervemet ( tovább lent)?
nem tudom..nekem tökéletesen megfelelne egy európai egyetem is de Amerikában akarok lenni..és nem azért mert szex és New York meg stb..hanem mert egyszerűen elképesztő pl . New York
És ha már ott végzem az egyetemet sokkal könnyebb letelepedni..munkát találni stb.
Fú, New York lehet, hogy elképesztő a filmeken, de csak azért, mert jól vannak összevágva a képek.
A való életben koszos, zsúfolt, zajos, csatornaszagú, és a sok ember csak él egymás mellett, lehangoló :(
Szóval egy ábránd tetszik neked, egy hálivúd által közvetített kép. Ez nem jó. Nőj fel picit (:
Mellesleg ha jó szakemberré válsz, akkor nem kell amerikai diploma ahhoz, hogy ott kapj állást. De ígyse-úgyse könnyű, mert manapság mindenki azt hiszi, hogy az USA a paradicsom, és ott akar szerencsét próbálni. Holott ott is van hajj de sok probléma meg munkanélküli is. Na mindegy...
"hogy a nem épp a remek felsőoktatásáról híres Amerikában tanulhass"
Ekkora ordas baromsagot mar regen olvastam - azt allatiani, hogy az Allamok nem hires a felsooktatasi intezmenyeirol...meglehet, rossz helyre jottem, akkor, es Braziliaba vagy Kinaba kellett volna. Vagy a vilagszerte elismert magyar egyetemek egyikere, LOL. Hogy a trollok miert tenyesznek mindenhol..
A kerdezonek valaszolva: a Columbia es a NYU valoban NYC ket legnevesebb egyeteme, de a szakadek koztuk oriasi. A columbia egy Ivy, a vilagranglistakon mindig benne vana top 10-ben, a NYU meg talan a legjobb 50-ben. Az itt mindenhato USNewslistajan is jelenleg azt hizem a Columbia a 4., a NYU meg a 33, kb. Felreertes ne essek, attol meg rendkivul jo, es megbecsult egyetem, csak nem egy szint a Columbiaval. Raadasul nincs kozponti campusa se, "klasszikus" undergraduate tapasztalatot, elmenyt nem ad. Mind a Columbia, mind a NYU inkabb grad. tanulmanyokban eros.
Azt pedig tenyleg felejtsd el, hogy dolgozol mellette: nem is engedik, nem is kapsz ehhez vizumot (tanuloival meg felejtsd el), tovabbakeptelenseg kivitelezni idoben is: iszonyatos, es a magyar egyetemi elettel osszehasonlithatatlan tempot diktalnak mindketton. S a Columbia eves majd' 40 ezer dollaros tandijat nem fogod osszemosogatni...es mellette lakni valamely hid alatt, ugye. Ezt a vonalat tenyleg felejtsd el, ez igy nem lehetseges. Ez nem MO., hogy keresel egy kis mellekest nyari munkaval - pontosabban lehetni lehet, csak az semmire se eleg ilyen szinten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!