Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Megérné külföldre jelentkezni...

Megérné külföldre jelentkezni egyetemre?

Figyelt kérdés

2 évet hagytam ki, mivel az egyik szülőm beteg volt, és az ő támogatása minden fizikális és mentális energiám igénybe vette.

Most 20 éves vagyok, jelentkeztem magyar felsőoktatásba, 21 leszek mire elkezdem szeptemberben (nyáron töltöm). Nagyon sokat gondolkodtam azon hogy lehet egy év múlva jelentkeznék egy német egyetemre. 12-ben még úgy volt, hogy Dániában kezdem meg a tanulmányaim azonban a csaladi okok miatt itthon maradtam inkább, ami eléggé elhúzódott. Most úgy gondolom itt az idő hogy én legyek végre az első az életemben, szeretném összeszedni magam, azt érezni hogy haladok az életben.

Gondoltam hogy az egy év alatt megtanulnék németül, valamint az angol C1-et is letenném.

Az lenne a kérdésem, hogy ti mennyire látjátok esélyét hogy felvételt nyerhetek? Gimiben 11;12-ben kitűnő voltam, 10-ben volt egy 4-sem, van egy 98%-os matek emeltem, viszont sajna egy 3-as fizika emeltem. Részt vettem gimiben otdk-n fizikából, illetve oktv-n is 26. lettem. (az érettségi számomra elég nehéz időszak volt, mivel ekkor kezdődtek a gondok a családban így a fizikára nem igazán készültem már, csak túl akartam élni)

Van egy olyan érzésem, hogy helyből elutasítanák a jelentkezésem, hiszen éppen elég zseni van akik Németországban tanulnának.

Az alábbiakra gondoltam: TUM München, Bonni Egyetem, Göttingeni Egyetem

Mindhármon a matematika BSc érdekel leginkább, azon belül is a data science minorok.

Szerintetek megpróbáljam? Itthon programtervező informatikusra jelentkeztem, mindenképp el akarom kezdeni itthon a képzést, hogy ha elutasítanák akkor legalább legyen itthon egy képzésem, de gondoltam miért ne próbáljam meg jövőre?

Nektek mi a véleményetek, lehetséges külföldön tanulni úgy hogy nem egyből érettségi után mennék?

Szívesen olvasok tapasztalatokat is azoktól akik esetleg kint tanulnak/tanultak.

tegnap 20:06
 1/4 anonim válasza:
100%

Igazából nem hiszem, hogy pont én tudnék segíteni, hiszen még nem érettségiztem, de mivel még nem jött válasz, leírom a véleményemet.

Én azt tudom, hogy felvehetnek külföldre akkor is, ha nem egyből érettségi után jelentkezel, viszont akkor kicsit mások a követelmények. Kérhetik azt, hogy mondd el, hogy a 2 év kimaradás alatt mivel foglalkoztál, de más különbséget nem igazán tudok. Én a helyedben mindenképpen beadnám a jelentkezést, hiszen inkább próbáld meg, viszont jó ötlet itthonra is jelentkezni, ha nem jönne össze külföldre.

Sajnálom, hogy nem igazán tudtam segíteni, remélem valakitől kapsz értékelhetőbb választ.

tegnap 20:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy gyakorlati apróság. Külföldön nehezebb eltartani magad. Megvan a kereted erre?

Amúgy a németeknél pont szokás érettségi után egy évet dolgozni, utazni, szóval ezt ott senki se furcsállaná.

tegnap 22:35
 3/4 Tom Benko ***** válasza:
A kérdésben ott a válasz: Szerintem külföldi egyetemre érné meg jelentkezni.
ma 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Próbáld meg nyugodtan - mégis, miért ne?
ma 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!