Külföldről hogy kell jelentkezni magyarországi egyetemre?
Keresztféléves jelentkezés határideje november 15-e volt. Következő a februári jelentkezés lesz, amikor a normál őszi szemeszterre tudsz jelentkezni.
Itt a mintatanterv:
A mű.nem szak kimeneti követelménye nyelv szempontjából csak ennyi A JOGSZABÁLY SZERINT:"legalább egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges."
Azaz a szlovák érettségid megfelelő lesz a diplomázáshoz, nem kell feltétlenül nyugati nyelvből a nyelvvizsga.
Az angol érettségid megfeleltetését nem tudom, erről nem tudok mit mondani, de a leírtak alapján ez nem is szükséges neked legalábbis ehhez a diplomához. (az életben persze nagyon nagyon kell, és a szakdolgozat megírása is nehéz nyelvtudás nélkül)
Egyébként legtöbb egyetemi szakon nincs külön nyelvoktatás, vagy csak minimális, amivel nem sokra megy az ember. (kivéve persze ha nyelvszakos akkor van bőven :) )
Köszi a választ! :)
Akkor erről sikeresen lecsúsztam...
A diploma megszerzéséhez egy idegen nyelvből középfokú B2 típusú nyelvvizsga szükséges. (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz - 2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!) - ha jól értem, akkor az angol nyelvvizsgára lesz szükségem. Jelent így nekem a szlovák érettségim valami pluszt a felvételikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!