Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyibe kerülne kijárni egy...

Mennyibe kerülne kijárni egy egyetemet amerikában?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a tan díjra, meg mindenre amire szükségem lenne. Amerikán belül Floridára gondoltam.
2011. júl. 2. 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Félévente 2-3 millából ki lehet hozni, ha nagyon spórolsz.
2011. júl. 2. 11:31
 2/8 A kérdező kommentje:
És ha nem spórolok? Csak úgy kényelmesen, nem herdálok minden sz*rra
2011. júl. 2. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg Floridán belül a konkrét egyetemet. Minden egyetem leírja a honlapján a tandíjat, és a várható költségeket! Sőt, többnyire még minta árakat is írnak, hogy 1 csomag tojás, vagy akármi mennyibe kerül ott.
2011. júl. 2. 13:34
 4/8 anonim ***** válasza:

de azt ugye tudod, ha nem vagy rezidens, akkor még drágább?

am ez suli függő, de egy vagyon... én külföldön vagyok rezidens, még nem kezdtem a fősulit, viszont komolyan melóba gondolkodok, és egy plusz szakot is elvégzek, hogy 2 éven belül ne a MacDonald-ban keressem az 5-7 dolláros órabéreket...

2011. júl. 2. 22:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Építész egyetemre gondoltam
2011. júl. 3. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
wow, hát van pénzed, ha ezen agyalsz, az tuti. ahh, ha nekem lenne, nekiugranék az orvosinak, miért nem nekem van...
2011. júl. 5. 19:11
 7/8 anonim ***** válasza:
comm college a legolcsobb talan, de gondolom az UCF-ra gondolsz. nezd meg a honlapjan, tuition fee neven talalod. a Caltech-en 50.000$'s egy ev, nagyon nagy elteres nem lehet a 2 kozott, bar UCF biztos olcsobb lesz.
2011. júl. 5. 23:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is építészmérnökire szeretnék menni vagy a Harvardra vagy a Cambridge University-re. Már megnéztem mindkettő honlapját, és évente kicsit több, mint 6 millió Forintra jön ki, szóval elég húzós... (és ez a tandíj, étkezés például még nincs is benne) De vannak különböző pályázatok, amelyekkel olcsóbbra jön ki, nekem most van két ismerősöm (egyikőjük a Yale-n, másik a Harvardon), ők is ilyen pályázattal vannak kint tanulni. Ráadásul (nem tudom mennyire vagy képben), de TOEFL nyelvvizsgát kell tenned, mert ott azt fogadják el, ezenkívül külön felvételi is van (valahol nekem van pár ilyen felvételis lap, ha gondolod, előkereshetem, amennyiben érdekel). Ezek a feladatok (legalábbis a matek) könnyűek, csak kevés rájuk az idő. Állítólag Amerikában más logikával gondolkoznak, mint itt. Ha bármi érdekel még, írj itt, és -ha tudok- segítek :)
2011. júl. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!