Jövőre 12-es leszek és szeretnék amerikai egyetemekre jelentkezni majd, ez lehetséges? És mennyi az esély a felvételre?
Kedves utolsó:
és a megélhetési költségek fedezésére nem tudsz valamilyen ösztöndíjat Dániába?
Sziasztok, a Dániás vagyok.
Én a DTU-ra megyek, és júliusban derül ki valamikor, hogy kapok-e tanulmányi ösztöndíjat valamelyik cégtől, hogy utána náluk dolgozzak. Ez kb 60.000 korona, ami 2,1 millió ft. De ha nem nyerem meg, akkor is hihetetlen sok diákmunka van, ráadásul a campusnetnek (hasonló mint a neptun) van kifejezetten diákmunkára szakosodott oldala, ahol kereshetek állást. Heti maximum 15órát lehet dolgozni, ha megvan a tartózkodási engedély (kb 1hónap amíg elintézik), de még ebből is meg lehet élni egy diáknak egy hónapban, pláne, ha még otthonról rámogatják is pár ezer forinttal. Egyébként szállást az első helyen megjelölt CampusVillage-ben kaptam, ami közös fürdőt+konyhát jelent kb 8-9 emberrel, viszont van egy saját szobám ággyal, asztallal, internettel. Így sem kevés a szállás, de ez volt a legolcsóbb (2350 korona/hó), ami kb 84.000 forint, vagy másképpen 315 euró. Lehet én is meg fogom bánni, ha kimegyek és nem tudom finanszírozni, viszont egy próbát megér, hogy egy külföldi egyetemen kaphassak diplomát. Ráadásul szerintem az évi 2-3 millió még mindig olcsóbb megoldás, mint a kb hasonló költségvetésű amerikai megélhetés, plusz a rengeteg tandíj, ami akár 6-7 millió is lehet egy tanévre.
Én azért merem ajánlani Dániát, mert nincs tandíj és a képzési szint is megfelelő. Ha valakit érdekel, olvasson utána. Egyelőre még én sem vagyok benne teljesen, hisz csak szeptemberben megyek ki.
Üdv!
Nem akarok kötözködni, de annyira bírom, hogy mindenki itt jön a "menj Európai egyetemre"-vel. Arra nem gondoltok, hogy egyedül az egyesült királyságban beszélnek angolul és lehet a kérdező nem tud dánul/franciául/olaszul vagy bármi más nyelven ami szükséges ehhez. Főleg ha jövőre lesz 12-es akkor ideje se lesz új nyelvet megtanulni egyetemi szintre. (Nagy Britanniában pedig lehetetlen árak tudnak lenni egyetemekre)
A kérdezőnek pedig: ajánlom a community collegek keresését. Ezek olcsóbb főiskolák, amik két éves képzést adnak, de később át lehet iratkozni egy egyetemre (a két év után). A képzésed nem fogja megsínyleni, viszont a pénztárcád imádni fog. Meg legalább megismered az amerikai rendszert és kitalálod hogyan tovább. Két év elég kéne, hogy legyen.
Szia.
Csak megjegyeznem, hogy a legtobb iskolaban a jelentkezesi hatarido mindennel egyutt December kornyeken van, van ahol elobb. Tehat ha tenyleg nagyon akarsz menni, akkor ideje elkezdeni keszulni. A legkozelebbi SAT OKtoberben lesz, de nem kell megijedni nagyon sok egyetem nem keri a kulfoldiektol. Meg amugy is nem olyan rossz mint az elso linkjeben. Jo-jo ismetelni kell, de a sult galamb nem fog senki szajaba repulni sajnos. Es az amerikaiaknal se fognak sokan full pontot kapni, garantalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!