Hogy zajlik a jelentkezés angliai vagy amerikai egyetemekre? Hol olvashatok erről többet?
Az arra méltó iskolákba ellátogatnak a külföldi egyetemek képviselői és tanulókat toboroznak (Ilyen pl a Fazekas, Eötvös stb).
Más tanulókra nincsen szükségük, szóval más módon kicsit bonyolultabb és nem kevésbé drága.
Google-ben keresgélj.
De ha nincs meg minimum a felsőfokú nyelvvizsgád, akkor ne is számíts felvételre. Arról nem beszélve, hogy sok egyetem saját nyelvvizsgát kér, tehát külön náluk is le kell vizsgázni, az ő színvonalukon.
Tandíjjakról azért van valami kis elképzelésed, ugye? Mert ösztöndíjra nem sok esélyed van.
"Az arra méltó iskolákba ellátogatnak a külföldi egyetemek képviselői és tanulókat toboroznak (Ilyen pl a Fazekas, Eötvös stb).
Más tanulókra nincsen szükségük, szóval más módon kicsit bonyolultabb és nem kevésbé drága."
LOOOOOOL
Nah, ne hallgass erre a kis 77%-os kölyökre...
Én a britekről tudok írni. Ők bárkit elvisznek, akit olyannak látnak, hogy ambiciózus, tök nyolc hol tanult.
Menj ki januárban az Educatio kiállításra a Symaba. Ott lesznek külföldi iskolák is képviseltetve. Én anno egy brit hölggyel beszélgettem. Nagyon rendes volt, és Ő igazi információkkal szolgáltatott, nem úgy mint az előttem szóló.
Eu állampolgárként jogosult vagy diákhitelre. Tehát az oktatásod költségét a brit állam meghitelezi számodra és diploma megszerzése után csak akkor kezded el törleszteni a hitelt, ha a fizetésed elért egy x /országonként eltérő/ évi összeget és akkor is egy normális összeget kérnek el belőle /nem úgy mint Magyarországon, hogy nem foglalkoznak vele ha hiteltörlesztés közben éhen halsz/
Jah és ez is 10 év után elévül- tehát nem fog az unokáidra átszállni.
ja és a megélhetésre is vannak ösztöndíjak/támogatások így azzal sincs gond.
A jelentkezés az ucas.com oldalon történik, ott olvashatsz több mindent is: pl. melyik karra mik a követelmények.
Jah és kell egy nyelvvizsga: IELTS amiről mindenki azt magyarázza, hogy jajj nehezebb mint egy angol felsőfok... Hát Rigó C1 felsőfokkal üzenem, hogy az egy lepkefing, egy erősebb középfokkal - amin nem épphogy átmentél- már megírható.
Szóval innen puszilom a rosszindulatú - vagy jobb esetben hozzá nem értő előző válaszolót.
Ha amerikai egyetemekrol is irtal, sulyos tevedesben vagy, ti. az elit amerikai egytemek nemigen "toboroznak". Informaciokkal, stb, persze szolgalnak, rendezvenyeik is vannak, de oszinten erdekelne, pontosan hol "toboroz" (plane Mo.-on) a Harvard, Stanford, vagy az ocean tulfelerol Cambridge, Oxford...az informacioatadast es ehhez hasonlokat ne nevezzuk toborzasnak! Igen, egyes, foelg allami egyetemek az USA-ban aktivan toboroznak, egy UC Berkeley is ezt teszi, de itt a toborzas jelentese a csucstanulok idoben kivalasztasa, es felvetele, nem az, hogy magukat nepszerusitsek a szo klasszikus ertelmeben. Egyeteme valogatja, persze.
"arra erdemes"...kicsit ugy hangzott, mintha a vilag elit egyetemei vigyazo szemuket a Fazekasra vetnek, Eton pedig vigyazva pislogna arrafele, LOL.
EU-s allampolgarkent amugy Brit egyetemre bejutni, es legfokeppen azt megfizetni sokkal egyszerubb, mint az USA- ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!