Jövőre 12-es leszek és szeretnék amerikai egyetemekre jelentkezni majd, ez lehetséges? És mennyi az esély a felvételre?
Az átlagos Fulbrighthoz nem elég sajnos...
Gazdag nem vagy véletlenül? Mert akkor nincs probléma.
Az utolsóval értek egyet. Felesleges Amerikába menni azért, hogy legyen munkahelyed. Még, ha azt mondtad volna, hogy valamilyen hatalmas tudományos munkát akarsz végezni és a NASA-nál dolgozni, akkor meg is értem.
Európában bőven találsz olyan sulit, ahonnan egyből visznek a munkahelyedre.
Én is egyetértek ezzel, Európában is vannak remek egyetemek.
Milyen területen akarsz továbbtanulni egyébként?
Most ne az európai egyetemeket ajánlgassátok! Egyrészt, az USA-i egyetemek jobbak, másrészt, az élet is jobb Amerikában, ennyi!
A Fulbright ösztöndíjjal kapcsolatban meg csak annyit, hogy az max egy évre jó leghamarabb végzős egyetemistaként és az egy év után köteles vagy Magyarországra visszajönni és 3 évig Magyarországon kamatoztatni a tudásod. Úgyhogy azt felejtsd el, nézz más ösztöndíj után!
hát ha olyan gazdag lennék akkor nem kérdeztem volna mert akkor persze hogy van lehetőség kijutni :D
esetleg tudnátok valamit mondani az európai egyetemekről mint amit az amcsis egyetemre való bejutásnál linkeltek??
Gyakorlatilag minden ország kínál valami ösztöndíjat. A nagykövetségek oldalán lehet olvasgatni. Olyan novembertől lehet pályázni a következő év szeptemberétől kezdődő tanévre ösztöndíjra.
Ezen kívül ha ott kezded az egyetemet, akkor a jobb egyetemeken felvételi van, nem fogadják az a magyar érettségit, meglepő módon ;)
Ha itthon kezded el az egyetemet akkor az egyetemnek van olyan részlege ami az ösztöndíjakkal foglalkozik, és folyamatosan teszik közzé az éppen aktuálisakat.
Egyébként Anglia hasonló az USA-hoz, tehát mindenkinek fizetős ott az egyetem -> ezért ott vannak a legerősebb egyetemek is.
Műszaki területen Angliánál erősebbek viszont a francia Grande École-ok, és néhány német egyetem is előttük van, meg 1 holland is. Más területről nem tudok nyilatkozni.
Ajánlanám, hogy a BA diplomát szerezd meg egy jó egyetemen, és az MA-t pedig külföldön. Addig legalább lenne lehetőséged belekóstolni az egészbe, és több lehetőségről tudnál, vagy akár dolgozhatnál suli mellett elég pénzt keresni, hogy ha ösztöndíj nem is jön össze, anélkül is kimehess - bizonyos EU tagállamokban ugyanis nincs tandíj, így csak a megélhetést kell fedezned.
Az egyes tagállamok oktatási rendszeréről, meg egyéb dolgokról különböző infokat és hasznos linkeket találsz a már linkelt Mohaonline-on (pl. [link] )vagy az EUvonal ( [link] ) honlapján.
Ösztöndíjak:
Erasmus, Erasmus Mundus (ez konkrétan több egyetem -kül. tagállamokból- közös mesterképzését kínálja)
MÖB - scholarship.hu
[link] - ez is jó
De ha kinézel egy konkrét egyetemet, meglesheted a honlapján, hogy nekik közvetlenül van-e ösztöndíjpályázatuk a hozzájuk jelentkezők számára.
Egyébként milyen terület érdekel - úgy esetleg tudnék konkrétabbat mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!