Kollégistaként USA-ban, hogyan?
Figyelt kérdés
Ezen tanév végén fogok érettségizni és szándékom tanulmányaimat folytatni kint Amerikában, tudom, hogy léteznek kint kollégiumok boarding school / dormitory néven. Ilyenbe szeretnék jelentkezni. Tanulás mellett dolgozni szeretnék, rendőrségen, és ez lenne a fő pálya amin haladni szeretnék, közrendőr -> járőr -> nyomozó, mivel 18 évesen már lehet jelentkezni ilyen munkákra, fizikailag megfelelek a munkára, agyam is megvan így gondolom nem lenne nehéz elhelyezkednem ott. Igazából ami engem érdekelne, az az, hogy hogyan lehet ilyen kollégiumba felvételt nyerni? Mennyire pénzigényes a dolog? Így hirtelen kb. 1 millió biztos van már most rá, de gondolom ez nem elég ha több évre megyek ki, persze ha dolgozok mellette akkor egy részét tudom állni a dolognak... Várom a válaszokat, köszi szépen!2010. nov. 19. 20:24
1/3 anonim válasza:
Az iskolával kapcsolatban nem tudok mondani semmit.
De kint dolgozni csak munkavállalási engedéllyel lehet. Ha feketén dolgozol,akkor abból jó,ha a megélhetésedet tudod fedezni,de a tanulásodat nem. Ott is munkanélküliség van.
Azt pedig nem hiszem,hogy rendőr lehetnél. Minden államban csak az lehet fegyveres testület tagja,aki az ország állampolgára. Ahhoz,hogy megkapd az állampolgárságot,sok évnek kell eltelnie.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, ha jól tudom 5 évnek kell eltelnie, de először úgyis csak papírmunkát adnának ott is, szóval kibírható, utána meg katonaságnál és ha minden igaz rendőrségnél is kérvényezhető a honosítás gyorsítása, így elöbb lehet amerikai állampolgár az emberből.
2010. nov. 19. 20:52
3/3 anonim válasza:
Hol akanál papírmunkát? Ha kimégy,kizárt,hogy irodában vagy a rendőrségnél találj munkát feketén. Legfeljebb akkor,ha már úgy mégy ki,hogy biztosítják a kinti állásodat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!