Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tapasztalt erasmusosok! Nem...

Tapasztalt erasmusosok! Nem olyan jó nyelvtudással is megéri?

Figyelt kérdés

Szeptemberben szeretnék kimenni az erasmust felváltó Pannónia program keretében. Van középfokú angol nyelvvizsgám, viszont viszonylag sok hibával és lassan beszélek. Van egy barátom, akivel másfél hetente egy-két órát beszélek, de sajnos ez még nem elég. Tartok tőle, hogy nehezen fogom megérteni amit mondanak, illetve hogy esetleg nehézkesen fogok bekapcsolódni még a hétköznapi beszélgetésekbe is. Viszont pont azért lenne jó kimenni, hogy több tapasztalatot szerezzek. Szeretnék idegennyelven tanulni, beszélni, magamat kihívások elé állítani. Ettől függetlenül sokat szorongok. Szívesen olvasnék tapasztalatokat

Kifejezetten azoknak a tapasztalatai érdekelnének, akik már vettek részt erasmus programban, vagy egyéb külföldi tapasztalatokkal rendelkeznek

#egyetem #külföld #Erasmus #Pannónia Program
ma 02:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Én éppen részt veszek benne. Valóban kihívás angol anyanyelvűekkel beszélgetni, amikor egymás szavába vágva röhögnek, kiegészítik egymás mondatát, ugyanazokat a mémeket ismerik... Ezért közöttük nem is találtam jó barátokat, viszont jóban lettem egy kínai lánnyal, aki ugyanúgy csak tanulta az angolt, mint én, én nagyon egy hullámhosszon vagyunk, közepes sebességgel, b2-es szavakkal körülírunk minden témát. :)

Ugyanígy csoportmunkában a kínai sráccal hamarabb megértjük egymást, mint az amerikai csapattársunk minket.

Meg lehet oldani, ha kitartasz, és minden alkalommal megkéred az embereket, hogy ismételjék el, amit mondtak, ha nem értetted. Nem fognak hazaküldeni a nyelvtudásod miatt, csak nahlgyobb eséllyel lehet önbizalomhiányod, amit magadban kell elsősorban leküzdened.

ma 04:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!