Német ÖSD C1-es felsöfokú nyelvvizsgával rendelkezem, de félek, hogy nyelvtudás szempontjából még ígyis nehéz lesz a Bécsi Egyetem. Szerintetek?
Figyelt kérdés
2021. jan. 13. 11:47
1/5 anonim válasza:
nekem inkább b2-m van (papíron van dsd II.-m, csak nem érzem úgy hogy évekkel később az a tudás valóban megvan még), kicsit elmegy a zsebpénzem a nagyobb esszék lektorálására, de úgy különben nincsenek nehézségeim. mondjuk biztos szaktól is függ. vagy nem tudom. a szaknyelv valamilyen szinten az anyanyelvieknek is új lesz.
2/5 anonim válasza:
A fiam erős középpel ment ki három éve egyetemre, ÖSD-t tett ő is. Azt tudom Neked mondani,hogy könnyű biztosan nem lesz, de ne ijedj meg tőle. Az elején sokkal lassabban megy majd a tanulás mint magyarul, sokkal több időt kell rászánnod és esetleg nem lesznek olyan jók a jegyeid mint itthon. De ezzel nem kell foglalkozni. Én az első évben minden vizsga után csak annyit kérdeztem tőle, hogy sikerült-e. Nincs jelentősége a jegynek.Csináld végig az első évet, vesztenivalód nincs, utána eldöntöd, hol folytatod. Ha esetleg átjelentkezel egy magyar egyetemre elképzelhető, hogy néhány jegyet elfogadnak. Szóval vágj bele bátran, érdemes!
3/5 Bogi11 válasza:
2/2 Megkérdezhetem, hogy melyik egyetemre jár a fiad? Az enyém most készül közgazdaságot tanulni. Most egyébként a beiratkozáshoz már kérik a C1 nyelvvizsgát. Neki az nem lesz meg, úgyhogy a nyelvi előkészítő év szükséges lesz. Ha meglenne a C1-e, akkor én nem aggódnék a nyelvtudása miatt. :)
5/5 anonim válasza:
Javaslom még hogy ha van lehetőség, akkor keressetek osztrák anyanyelvű tanárt hogy tudjon segíteni a Dialektes kiejtésekben. Bécsben és az egyetemeken is ki lehet fogni olyan tanárt aki Steierischt, vagy Burgenlandischt beszél és akkor lehet nyolc nyelvvizsga is, akkor is csak az 50%-át fogod érteni. Én mielőtt kijöttem ugye a Normal németet(Hochdeutsch) tanultam, és sokszor keveredsz olyan helyzetbe hogy semmit nem értesz. Sok szó van amit a németek nem használnak, az osztrákok igen. És még ott vannak a szólás mondások ami teljesen más. Youtubeon lehet találni videókat amik összehasonlítják a két nyelvet, abból sokat lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!