Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » 1,5 év alatt meg lehet tanulni...

1,5 év alatt meg lehet tanulni A2-B1-es nyelvtudásról TOELF vizsgára?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most vagyok 10.-es és hallottam (kb. 1 éve), hogy az egyetemeken lehet ösztöndíjra pályázni és így kijutni egy választott országba. Viszont én az angolt második nyelvként tanulom és nagyon szeretnék bekerülni adott egyetemre, amelyet kinéztem és ösztöndíjra pályázni. Szerintetek lehetséges, hogy 12. évvégéig letegyek egy TOELF vizsgát? (, amely elvileg felsőfokúnak számít)

Egy rövidke kis válasznak is nagyon-nagyon örülnék!

2019. dec. 26. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2-2 év kellett, hogy kb alapfokú tudásról indulva lefelsőfokúzzak angolból és németből is. Úgy hogy nem vagyok humán beállítottságú és nem szerettem az idegennyelveket sem. Szóval, ha tényleg akarod és sokat foglalkozol vele otthon, akkor menni fog.

Én mondjuk különtanárhoz jártam. Ott jobban lehetett haladni, mint a középiskolai órákon.

2019. dec. 26. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt nem lehet mondani, hogy sétagalopp lesz. Nem a bevágott tudnivalókról van ott szó, hanem az angol nyelvű információ értéséről - egyetemi tanulmányok megértéséhez szükséges szinten. Kapsz egy szöveget, és aztán a kérdések a tartalomra vonatkoznak. De van olyan is, ami a nyelvhasználat kérdése, hogy adott szónak melyik másik szóhoz hasonlít legjobban az értelme a szövegben. Vagy van egy mondat, és azt a szövegben be kell raknod valamelyik mondat után, hogy a legértelmesebb legyen. Vagy hogy egy hosszabb bekezdés mondanivalója melyik a felsorolt négy közül? Szóval kell egy általános műveltség (mármint angolul, legalább passzív értelemben), és kell hozzá agy. Hát ez csak a reading volt.

A TOEFL az nem egy Magyarországon járatos felsőfokú, amit az ember a legkönnyebb helyen tesz le, azért, hogy kipipálhassa, hogy na, ez a követelmény is megvan. Amikor az amerikai tanerő először ismerteti a laboratórium rendjét, nem mindegy, hogy mit ért ki belőle az idegen anyásnyelvű hallgató, hogy az injekciós tűt kell a patkányba szúrni, vagy a patkányt a tű köré húzni? Még előadáson csak-csak, ha az "emiatt ezt hárommal kell szorozni helyett azt érti, hogy osztani, mert legfeljebb kirúgják a vizsgán, mert a papírlap nem harap.

2019. dec. 26. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző beszélgetéshez még hadd tegyem hozzá itt, hogy a film, az alapvetően sokkal passzívabb élmény, mint az olvasás, az olvasástól az agyad pallérozódik, olajozódnak a kerekek, a filmnézéstől meg épp ellenkezőleg.
2019. dec. 26. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Akár lehetséges hogy letedd akár nem, a kérdés inkább az, hogy érdemes-e. A TOEFL-t tudtommal leginkább az USA-ban kérik, Európában az IELTS az elvárás inkább. De mindkettőre igaz, hogy két évig érvényes - vagyis inkább úgy írom, ha ezeket kérik, akkor két évnél nem régebbi szokott lenni az elvárás. Az a lényege, hogy ne a 10 évvel korábbi nyelvvizsgapapírját lobogtassa valaki, hanem az aktív nyelvtudásáról legyen visszajelzés. Egyelőre kerülj be a kiszemelt egyetemre, ott majd látod milyen ösztöndíjlehetőségek vannak és a kiírásban milyen feltételeket szabnak. Nagy általánosságban elmondható, hogy az angol ösztöndíjaknál van a legnagyobb tülekedés, szóval lehet érdemesebb lenne a második nyelvedet felhozni. Egy spanyol/francia/olasznál szinte nincs konkurrencia az ösztöndíjaknál. Ami a nyelvvizsgákat illeti: érdemes minden nyelvnél az adott ország állami nyelvvizsgáját választani. Angolnál a Cambridge, németeknél a Goethe, osztrákoknál az ÖSD ( vagy a Goethe) stb. Ezeket a legtöbb országban elfogadják a nyelvtudás bizonyítására és ezek nem "avulnak" el. Sok sikert a terveidhez!
2021. jan. 13. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!