Külföldi egyetemisták mesélnétek arról, hogy milyen szintű nyelvtudással vágtatok neki az egyetemnek?
Kedves külföldön tanulók/egyetemisták!
Egy angliai egyetemen szeretnék továbbtanulni. A felvételhez C1-es szintű felsőfokú nyelvtudással kell rendelkeznem (IELTS 6.5).
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy ti milyen szinten voltatok a célnyelven a felvételkor.
Azzal a tudással mennyire tudtatok egyébként boldogulni az egyetemen?
És a későbbiekben mennyit fejlődött a nyelvtudásotok?
Eljutottatok egyáltalán valamikor arra a szintre, hogy már úgy használtátok a célnyelvet, mintha az anyanyelveteken beszélnétek?
Minden érdekelne, a nyelvtudásotokkal, tapasztalataitokkal kapcsolatban. :)
Légyszi írjátok már le azt is, hogy melyik országban, milyen nyelven és mit tanultok. (Én pszichológiát tanulnék.)
Köszi szépen! :)
Köszi a választ! :)
Tehát te finnül tanultál/tanulsz?
És milyen szakon?
Szia,
Azt tudom, hogy minden egyetem megszabja, hogy milyen szintű nyelvvizsgát, nyelvtudást kér a felvételkor.
Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy a megkövetelt szinttel mennyire lehet boldogulni a kezdetektől fogva.
Tehát teszem azt, ha 6,5 pontos IELTS-es nyelvvizsgával elkezdenék egy pszichológia szakot egy angol egyetemen, akkor a szakszavakat leszámítva mennyire tudnék vajon boldogulni?
Effortless tudnék az órákon jegyzetelni, prezentációkat, beadandókat készíteni, szóban vizsgázni...stb.?
Vagy azért még egy ideig nagyon nehezen boldogulnék?
Nektek milyen volt? Mennyi idő alatt rázódtatok bele a tanulásba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!