Jelenleg Ausztriában dolgozom már 3 éve . Van valami javaslat?
Buszsofőr szeretnék lenni, ehhez szükséges buszjogosítvány, ami nem olcsó magyarországon 3300€, ausztriában pedig 4500€+. Jelenleg kereskedelemben dolgozom mint kasszás, árufeltöltő (mindenes) egy kis vegyesboltban (magán) . Ingyenes busz jogosítvány (átképzésre jogosultság) jár azoknak akik jelentkeznek/regisztrálnak az osztrák álláskeresőbe. Amíg tart az àtképzés, addig jàr a munkanélküli segély ( havi 1200€ kb ) ez kb 4/5 hónapon keresztül jár .
A jelenlegi keresetem papiron 1820€/173 óra / hónap . Heti 3vagy4 napot dolgozom, 12 órában, durván 10.6€ nettó órabér. A munkaadóm 2903 eurot fizet be összesen utánam(vállalkozói adókkal kb br. 16.70€/ óra , rajta(m) kívül még 2 munkás van, részmunkaidőben.
Azt szeretném, hogy hivatalossan elmehessek munkanélkülire és járjon az ingyenes busz jogsi és munkanélküli + plusz maradnék feketén fix 2-3 vagy 3-4 napot/ hét szinte ugyanezért a pénzért .
Mivel akkor jár a munkanélküli (1200€) + gondoltam 12€ per óra * 35H/ hét (3 nap) * 4.33 = 1820€ -kapnék én, és neki fix spórolnék 1100€/ per hónap nekem pedig így lenne havi 3000€ nettó bevétel + ingyen jogsi.
Viszont nemtudom hogyan vagy mivel tudnám meggyőzni. Kapható ilyesmire a főnököm, mivel pl túlórát is zsebből fizeti (rendes órabérben :(
illetve miután megvan a busz jogsi én dobbantani szeretnék, mivel ott havi fix 2800€ ütné a markom heti 38.5 órára.
A magyar/osztrák határ mellett dolgozom, ami itt elég jó keresetnek számít .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!