Tanulás németországban. Van valami tipped, javaslatod?
Németország éppen tanulnányi téren egyáltalán nem egységes, minden tagállamban más a szabályzás, Ez annyira igaz, hogy sok német iskolai bizonyitványt sem fogadnak el egy az egyben a másik tagállamban. Elöször el kellene döntened, hogy hol és mit akarsz tanulni, utána lehet tovább lépni. Akkor tudsz az adott területen érvényes módon kezdeni valamit.
De mindenképpen kell egy hivatalos és hitelesitett forditás az eddigi bizonyitványaidról, anélkül semmiképpen sem tudsz elindulni az ügyintézéssel.
Köszi. Ettől féltem. Az a baj, hogy két tagállam határán vagyok most, és több helyet is szeretnék megpályázni, biztos ami biztos alapon. Az elsődleges cél München lenne, a többi pedig nagyrészt mind Baden-Württembergben.
A hitelesített fordítással nem tudod esetleg hová foduljak? A sulihoz, ahol alapból kiállították az érettségimet, az otthoni rendszerben igényeljem, vagy itt kint keressek illetékest? (Elég amatőr vagyok még az itteni oktatási rendszerben.)
Ha Németországban laksz jelenleg, akkor ott keress egy forditóirodát, mert az itten forditás garantáltan hobamentes, amit a Mo-iakról nem lehet elmondani.
Münchenben sok ilyen van, de minden kicsit is valamekkora városban szokott lenni. Ha bemégy valamilyen hivatalba, ahol külföldiekkel foglalkoznak (munkavállalás, stb miatt is), ott tudnak cimeket adni. Pontosan nem tudom, mennyibe kerül a hitelesitett forditás, de nem a világ.
Münchenben van magyar nagykövetség is, ott is tudsz érdeklödni.
magyar nagykövetségen tényleg segítenek tel:962280-0
ök is fordítanak de tudok egy magyar fordítónöt hivatalos ö is de ö olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!