Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha belépnék a Fidelitasba, és...

Ha belépnék a Fidelitasba, és felküzdeném magam addig, hogy kormánytag legyek, a magyar kormány vajon elfogadná a javaslatomat az oktatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A javaslatom az lenne, hogy bontsuk le a jelenlegi oktatási rendszert, és állítsunk össze egy teljesen újat.

A négy főpont ezen nyugodna:

1. A tanárok 50%-át azonnali hatállyal el kell küldeni, mivel többségük alkalmatlan a pályára. A kiesőket úgy pótolnánk, hogy vonzóvá tennénk a tanári pályát a magasabb fizetéssel.

2. A tankötelességet levinnénk 14 évre. Megszűnnének tehát a gyűjtő iskolák, ami lecsúszott tinik gyülekezete. Akit nem vesznek fel sehová, az vagy estin folytatja a tanulmányait, vagy mehet, ahová akar a 8 osztályával.

3. Az agresszív/szivatós diákokkal szemben ZÉRÓ tolarenciát hirdetnénk meg. Aki zaklatja társait vagy a tanárait, annak nem fegyelmezés és eltanácsolás jár, hanem a tanulói jogviszony azonnali megszüntetése.

4. A gimnáziumi képzés teljesen átalakulna.

A képzés úgy zajlana, hogy a diák maga állítja össze azokat a tantárgyakat, amiket tanulni szeretne, és azokra az órákra kellene bejárnia, tehát a klasszikus osztályközösségek is megszűnnének.

Egyedül az "állampolgári ismeretek" lenne kötelező tantárgy, emellé minimum 5 tantárgyat kellene felvenni.

tegnapelőtt 02:40
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A matekos diák vagyok amúgy, már ismertek.
tegnapelőtt 02:47
 2/16 A kérdező kommentje:

Még valami:

A Fidelitas a Fidesz ifjúsági szervezete.

Életkoromból fakadóan oda tudnék jelenleg belépni.

tegnapelőtt 02:48
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Egy pszichiátriára lépj be...
tegnapelőtt 04:36
 4/16 A kérdező kommentje:

Miért?

Történelemből és Anyanyelv és kommunikációból nemrég írtam dolgozatot, mindent tudtam, és én végeztem elsőként a feladatlappal mindkét esetben.

Van tehát valamennyi érzékem a politikai dolgokhoz.

Aztán ha megszűnne ez a kormány, attól az általam kitalált rendszer megmaradhatna az új (TISZA?) kormányban is.

tegnapelőtt 06:05
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A fidesznek az az érdeke, hogy az oktatási intézmények minél olcsóbban, minél több olyan embert termeljenek ki, akiknek nincs választási lehetőségük. Így könnyen befolyásolhatóak, vagy megfélemlíthetőek.
tegnapelőtt 07:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy esetleg kormánytaggá válsz mondjuk leghamarabb 20 év múlva, még nem fogod tudni a többi kormánytagot és a miniszterelnököt meggyőzni ezzel a végtelenül naiv, radikális elképzeléseddel, amellyel biztos, hogy falakba ütközöl. Ha pedig erősködsz, lecserélnek mint egy futballmeccsen, s onnantól nem kellesz sehova. Akkor majd búsulhatsz azon, hogy feleslegesen elfecsérelted 20 évedet politikai helyezkedésre.
tegnapelőtt 07:53
 7/16 anonim ***** válasza:
75%
6, kihagytad azt, hogy ettől még nem lesz matek érettségije 😂. Mert ez a fő baja.
tegnapelőtt 07:56
 8/16 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van. De szerintem jó az elképzelésem.

Hiszen blokkoljuk a rossz tanárokat, blokkoljuk a neveletlen diákokat, és mindenki azt tanul, amit akar.

Egy fizikusnak készülő diák összerakhatna magának egy olyan órarendet, amire szüksége van. És nem kellene ilyenekkel vacakolnia, mint pl. a történelem.

Ha te rakod össze a tantervedet, az felemelő.

tegnapelőtt 08:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8, aha, és ha a gimnazista 18 évesen rájön, hogy szuper dolog a fizika, de fizikusként nem fog megélni, nézzen, mint Jenő a moziban, hogy de hát másra nem készült, csak ilyen tárgyakat tanult, pedig egészen más irányba menne most mégis...

Ahol van választható tárgy, ott is van kötelező törzsanyag az alaptárgyakból, amik jé, pont azok, mint itthon.

tegnapelőtt 08:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te láttál már életedben matek érettségi feladatsort? A 2-est általános iskolás tudással is el lehet érni, pont az olyan emberek miatt, mint amilyen te is vagy.
tegnapelőtt 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!