Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyire nehéz külföldi...

Mennyire nehéz külföldi egyetemekre bekerülni?

Figyelt kérdés
Ne szidjatok le, nem tudom hogy működik a rendszer, még arrébb van a továbbtanulás nekem. Azt tudom, hogy Olaszországban akarok majd tanulni, valószínűleg közgazdaságtant, vagy valami hasonlót, esetleg a bolognai vagy római egyetemen. Ezekre az egyetemekre mennyire lehet számítani hogy bekerülök angol-olasz nyelvtudással, angol-töri emelt érettségivel? Nem vagyok egy nagy stréber..

jan. 4. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Konkrét ismeretem olasz egyetemről nincs, de : román, holland, dán egyetemre ment ismerős. Saját felvételik voltak, általában előre kiadott anyagból.
jan. 4. 17:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Olaszországban az egyetemek maguk döntik el a követelményeket, nem egységes úgy, mint itt. A Bolognai Egyetemre kerestem rá, de ugyanúgy végig tudod nézni az egyetemeket, amelyek érdekelnek. Azt érdemes tudni, hogy a bolognai Olaszország legjobb, legnevesebb és legdrágább egyeteme, így valószínűleg sokan akarnak ott tanulni.

[link]

[link]

[link] /lauree-e-lauree-magistrali/test-online-cisia-tolc-1

[link]

(Itt ha rámész, amire szeretnél ott vannak a követelmények is.)

[link]

Ha nyelvvizsgát is kérnek, valószínűleg CILS vagy CELI kell, mivel ezek a hivatalos olasz állam által kiadott nyelvvizsgák.

Én azt mondom, ha ki tudod fizetni próbáld meg, veszteni nem vesztesz semmit. Viszont gondolj közben a lakhatásra és a megélhetésre is, hogy azt tudod-e finanszírozni.

jan. 4. 19:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hollandiába nagyon könnyű, legtöbb szakra nincs is vizsga csak megadják előre a követelményeket (pl átlagot) és ha ezek megvannak, akkor kész is. Én mesterre mentem ki, kellet CV, motivációs levél, az összes alapszakos tárgyam, szakdoga, 2 ajánló levél, átlagok listája, IELTS nyelvvizsga stb. Leadtam és kész, fel is vettek.

A nehezebb rész az az ösztöndíjszerzés meg a lakhatás.

Amúgy én utáltam és otthagytam a francba, pedig volt ösztöndíjam meg szuper lakásom is. (Az alapszakomat itthon nagyon szerettem, ehhez képest volt rossz a külföldi mester)

Én nem Olaszországban voltam. Egy ismerősöm volt ott, zeneakadémián (talán Milano-ban?) és utálta, haza is jött pár hónap alatt. (Pedig ő félig olasz és az anyja kint is él)

jan. 4. 23:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is sokáig ábrándoztam külföldi mesterről majd rájöttem az én területemmel nagyon felesleges (ped-pszcichológia irány). Ha csak az a terv, hogy legyél külföldön csak azért hogy elmondhasd magadról egy no name egyetemen, sok értelme nincs. Olyat válassz, amivel le is tudsz telepedni, legyen piacképes a diplomád itthon, meg kinn is.

Barátnőm Barcelonában diplomázott, fun egy éve volt, amiatt megérte, de egyébként hazajött, semmire se jó az ott szerzett diplomája. Spanyolul nem tanult meg így a kis tudás anyag meg tapasztalatok mellett nem nyert akkorát- hisz sem ott, sem itthon se ér semmit a diplomája.

Ha már mész, menj jó és topp egyetemre, azzal sokkal többre mész.

Minden egyetem mást kér.

jan. 8. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!