Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi alapján vesznek fel nyugat-...

Mi alapján vesznek fel nyugat-európai gazdasági egyetemekre?

Figyelt kérdés

Itthon gazdálkodási és menedzsment, valamint nemzetközi gazdálkodás szakokat jelöltem meg a Corvinuson és a BGE-n. (Sajnos az ELTÉ-ről, akkor még rossz véleményen voltam, pedig elvileg elég jó képzésük van.)

Csak általánosan kérdezem, még nincs konkrét egyetem kinézve. Köszönöm, ha valaki válaszol ezekre, elég sok kérdésem van.

Számit az, hogy három +85%-os emelt érettségim van (töri, föci, angol)?

Vagy, hogy kitűnő érettségi bizonyítványom van? Viszont angolból még csak középfokú nyelvvizsgám van, németből még attól is nagyon messze vagyok.

Külföldi munkatapasztalatot figyelembe vesznek?

Nem szeretnék kint maradni egyetem után, max pár évet gyakornoknak, hanem inkább itthon dolgoznék külföldi cégeknek, mert azt hallottam, hogy nyugati színvonalú fizetést lehet kapni érte. Ezt el lehet érni magyar diplomával is?

Mivel csak jövőre jelentkezek, ezért van időm esetleg olyan képzéseket/vizsgákat megcsinálni, ami beszámíthat a kiválasztásnál, az egyik ilyen az angol c1 lesz. Milyen bizonyítványokat érdemes még csinálni?

Esetleg van valami konkrét egyetem, amiről jókat hallottatok vagy saját tapasztalatból tudjátok ajánlani?

Elsősorban Hollandia, Belgium, Németorszag, Franciaorszag, ?Anglia? (Nem tudom, hogy a brexit óta hogyan változtak a tanulási lehetőségek)

Skandinávia és a nagyon mediterrán országok nem túk szimpatikusak a meleg és a hideg miatt. (Az eső, köd nem zavar.)

Lehet ez egyetem függő, de ugye lehet munkát válalni tanulói viszony mellett?

A magyar diák-igazolványomra gondolom nem kapok matricát, ha külföldön tanukok, ugye?

jún. 8. 09:44
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Az adott egyetem szabja meg, ott kell utánanézni

Nem szokta érdekelni őket a magyar emelt érettségi, náluk nincs is olyan.

jún. 8. 09:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen vállalhatsz munkát.

Általában úgy működik, hogy teljesen külön felvételijük van mint a magyar. Beszélgetés stb.

jún. 8. 09:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egyébként mennyivel színvonalasabb az oktatás, mondjuk a Tilburg Egyetemen, mint a Corvinuson, Eltén? Rangsorban mérföldekkel előrébb van, de valóságban is?
jún. 8. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért nem lehet összehasonlítani, elég más a rendszer

Hollandiában pl nincs is vizsgaidőszak, havonta vannak vizsgák

jún. 8. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
A legtöbb holland szakon nincs max létszám, 4-es átlag felett nagy eséllyel felvesznek, ha írsz egy jó motivációs levelet. Relatíve könnyű bekerülni, csak aztán menjen is. Adott hogy milyen nyelvvizsga kell, IELTS, Cambridge vagy TOEFL.
jún. 8. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg persze nem olcsó kint sem az élet, sem a tandíj
jún. 8. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

kérdezd meg anyuékat, mennyit szánnak erre a projektre, olvasgass az interneten, melyik országban mennyiből lehet kijönni, válaszd ki azokat amik beleférnek a keretbe, listázd ki a szakirányú egyetemeket, válaszd ki ami szimpatikus és meg is engedheted magadnak (angol nyelvű szak a legtöbb országban fizetős), és olvasd el a követelményeket. ennyi.

angolra feküdj rá, magyar diákra természetesen nem kapsz matricát, mégis miért kapnál, igen dolgozhatsz, de országa és státusza válogathatja, mennyit.

jún. 8. 21:56
 8/9 anonim válasza:

Franciaorszagban az alapkepzesen a magyar eredmenyeid senkit nem erdekelnek, majd a mesteren nezik az alapkepzesen szerzett jegyeid. Ami fontos, az egy jo motivacios level, kell oneletrajz es egy b2-es francia vagy angol. Amugy a francia oktatasi rendszer teljesen eselyegyenlosegre hajt, tehat kb a jelentkezok 95%at felveszik, de utana konnyu kiesni. A vizsgazas szak fuggo, nekem szemeszterenkent ketto van minden targybol, baratnomnek hetente kell leadnia egy doksit, amit otthon kell megcsinalnia, tehat nem bejaros a vizsgaja, csak szemeszter vegen.

A diakigazolvanyrol meg annyit, hogy sok mindenhez elfogadjak a kulfoldi diakot is, pl ha bkv berletet akarsz venni Pesten, azt tudsz, de orszagberletet mar nem

júl. 4. 23:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy pontosan hogy működik, nem tudom, de az oktatási hivataltól lehet igényelni magyar diákot, ha külföldön tanulsz.
júl. 5. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!