Milyen egy nyugati oktatás?
Érdekel engem,hogy milyen lehet nyugaton egy oktatási rendszer.
Biológia-kémia szakos tanárnak készülök.
Usaban tanultam 3 évet.Sokkal gyakorlatiasabb és szabadabb az oktatás, mint nálunk a begyöpösödött poroszos magolós rendszerben. Nem kényszerítenek rád semmit, már középiskolában "szakosodsz". Sok tárgyat összevonva tanítanak, pl természettudományok, sok a gyakorlati tárgy, ami a hétköznapi életre készít fel. Az osztályozás érdekes, betűkkel osztályoznak, de nem csak "csillagos" ötös van, hanem kaphatsz c+-is, adott esetben, sőt van pl A- jegy is, ami nálunk talán 4/5-ödnek felelne meg. Szinte sosem feleltetnek, viszont nagyon sok a beadandó project, ami szintén az önállóságra nevel. Ma már profin kell ezeket megcsinálni, lefűzve stb... tehát nem is nagyon írnak kézzel, max helyi dolgozatot.
A felsőoktatásba sokkal egyszerűbb bekerülni, hiszen "szintezve" vannak az intézmények, azaz, ha gyengébb vagy, akkor egy gyengébb - állami - felsőoktatási intézményt célzol meg, de ha gyengébb vagy ÉS jól sportolsz, akkor nyitott előtted a világ, mert a jó sportolokért kapnak a menő egyetemek ösztöndíjjal. Középiskolában is nagyon erős a sport, az aktív nevelés.
Szóval akkor én választhatom meg hogy pl.: biológiát szeretnék tanulni?
Am. a szabadon választott tantárgyakból van értékelés/ osztályzás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!