Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Pszichihátria vs. külföld?

Pszichihátria vs. külföld?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Már nézegettem hasonló kérdéseket ebben a témában, de csak egyre bizonytalanabb lettem. Pszichológiát szeretnék tanulni, és ezzel együtt elhagyni az országot (ami gondolom senkit sem lep meg), viszont tudom, hogy a kettő együtt nehezen fér meg. Hiszen a pszichológia egy kommunikációra épülő szak, szóval külföldön alapból hátrányom lenne, illetve nyilván még magyarul se könnyű tanulni, angolul meg aztán végképp. Vacillálok, hogy gondolkodjak-e egyáltalán külföldben, ugyanis ha tényleg ki szeretnék menni végül, akkor már az egyetemet is ott kéne kezdenem, gondolom. Viszont lehet, hogy zsákutca az egész ötlet, a fent említett nehézségek miatt, és inkább el kéne vetnem az egész ötletet, és Magyarország lehetőségeiben gondolkodni. Akinek van tapasztalata, segítene? Előre is köszönöm!

tegnap 13:04
 1/7 A kérdező kommentje:
*pszichiátria, bocsánat :D
tegnap 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt csak te tudhatod, hogy idegen nyelvül milyen szinten, mennyi idő alatt tudsz megtanulni. Ha nem megy, akkor marad a pszichiátria magyar nyelven, magyaroknak, éhbérért.
tegnap 13:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A pszichiatria= orvosi egyetem.

Pszichologia= bolcseszkar.

Melyiket szeretned?

tegnap 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jön ide a pszichiátria? A pszichiáterek orvosok, a pszichológusok bölcsészek.
tegnap 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"ami gondolom senkit sem lep meg"

Fogalmam sincs, ki vagy, szóval nem lep meg, inkább semleges, tudomásul veszem.

De nekem még a kommented után sem világos, mit tanulnál.

tegnap 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt se tudja, hogy a pszichiátria és a pszichológia nem ugyanaz, annak meg pár év középiskola javallott.
tegnap 14:23
 7/7 anonim ***** válasza:
66%

először juss be a középsuliba, utána tanuld meg, mi a különbség a kettő között, semmi baj, kiskamaszként még én is hajlamos voltam összekeverni hasonló szavakat. majd még többet gyakorolsz, és egyre jobban fog menni.

amúgy ismerek magyarországon végzett és külföldön dolgozó pszichológust meg pszichiátert is, rajtad múlik a dolog. egyetlen ország sem tiltja meg, hogy kitűnően elsajátítsd a nyelvét, max. szereted hangoztatni hogy de igen, mert így egyszerűbb mint bevallani hogy lusta vagy.

tegnap 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!