MOGYTTE egyetemre készülök fogorvosira, 6 ev mennyivel jobb kint az oktatás mint Magyarországon ? Érdemes lenne e esetleg átjelentkezni SZTE-re esetemben párkapcsolati okok miatt (párom sajnos nem tud velem jönni)
Figyelt kérdés
dec. 18. 20:31
1/5 anonim válasza:
Romániába nem mennék, már csak azért sem, mert nem tudod mit hoz a jövö. Lehet 10 év múlva elmész nyugatra és ott jobb egy magyar egyetem, mint egy román. Tudom sok német megy Romániába tanulni, ök haza fognak menni, de nem fogják bekereteztetni a diplomájukat a praxisukban. HR-ben dolgozom és még mindig rossz hirük van a román egyetemeknek.
2/5 anonim válasza:
Erdélyből elég sokan jönnek át dolgozni, mivel a fogászat kint telített. Sokukat nagyon átverik, mert praxisbárók csalják ki őket, aztán sz@rért, húgyért dolgoztatják őket olyan körzetekben, amelyek nyilván nem véletlenül nem kellenek amúgy senkinek. Sokan vannak az én környezetemben is onnan, nagyon gyenge a szakmai tudásuk kezdőként, bármely itthoni egyetemről messze menően nagyobb tudású hallgatók végeznek. Bocsi.
3/5 anonim válasza:
Mórickának ízelett az ebéd, mogyette mind :)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :)) itthoni egyetemek közül melyiket ajánlanátok SOTE-n kívül ?
Azért is gondolkoztam Marosvásárhelyen mert sokak szerint akik oda járnak sokkal
Gyakorlatiasabb az oktatás , míg a Semmelweisen nem egy ismerősöm került úgy ki az egyetemről hogy nem tud hidat preparálni… és úgy hallottam hogy pofára megy az osztályzás ami szintén nem szimpatikus túlzottan .
Mégegyszer köszönöm :))
tegnapelőtt 12:47
5/5 anonim válasza:
Én Pécsett végeztem, elégedett vagyok azzal a tudással, amivel kiengedtek (6 éve). Hát Vásárhelyről annyit és ezt ott végzettek mondták, hogy mivel nincs ott tb alapú fogászat és nyilván ha már fizetsz, akkor nem kifejezetten remegő kezű, balf@sz hallgatók alanya szeretnél lenni, ezért ott nem páronként volt mindenféle fogpótlás, mint mondjuk nálunk, hanem az egész évfolyam látott egyet, azon osztozkodtak. Egyik egyetemről sem jössz ki úgy, hogy tudod a szakmát, egy frissen végzett ne is preparáljon rögtön hidat. Ehhez idő kell, hogy megtanuld. Csak nem mindegy, hogy hellyel közzel azért átment a kezeid között mindenféle eset, vagy távolról nézhettél egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!