Mit tennétek ebben a szituációban?
Persze, menjél, nem fognak megenni! Majd feltalálod magad!
"Aki akarna, azt nem engedi a családja ( 17 évesek vagyunk.) Most mit tegyek? Menjek el egyedül és próbáljak barátkozni?"
Igen! De azért megpróbálhatod rábeszélni ezt a valakit, hogy vállaljon valami diákmelót, ha anyagi okok miatt nem engedik őt a szülei. De te tőle függetlenül is menjél, használd ki a lehetőséget! Ha nem lesz veled más magyar, még sokkal hasznosabb lesz az egész!
"mindenki baráttál, barátnővel menne szerintem"
Szerintem meg nem! :))
Mindössze egyetlen hónapról van szó - annyi ideig semmi szükséged személyes "társra". Nem leszel egyedül, hiszen ez egy szervezett tanulási alkalom, ahol mások is vannak. Sok érdekes élményed lesz, sokat tanulhatsz.
KI NE HAGYD!
Szerintem pedig szinte mindenki egyedül megy ilyen helyekre - és ott talál társakat. Ha mégsem, akkor jobban fogsz önállósodni, saját lábadra állni. Ez óriási pozitívum.
Szerintem nyelvet tanulni még öngól is magyar barátokkal menni, mert akkor úgyis magyarul fogtok beszélni.
Én tinédzserként úgy mentem Angliába nyelviskolába, hogy egyedül mentem, de ott találkoztam 2 másik magyarral is. És bár kedvesnek tűntek, direkt kerültem a társaságukat. Ők mindig egymással járkáltak, én más külföldiek társaságát kerestem. Nem azért mentem ki, hogy a saját nyelvi környezetemből csináljak burkot magamnak.
Németországban a suli csereprogramjával voltam, ott az volt a szerencsém, hogy kialakult egy olyan 6-os csoport (3 német és a 3 magyar párjuk), akikkel vegyesen lógtunk, mert az összes többi része a csapatnak német / magyar szerint vált ketté, közülük mindenki a saját nyelvén beszélt.
"elég feleslegesen “félek”"
Na látod, te is tudod! :))
"1 hónap egyedüllét😖"
Dehogyis! Na, akkor matekozzál!
Az egy harmadát eleve alvással töltöd, egy másik harmada szervezett program lesz - a maradék harmad meg elmegy további szervezett programokkal, meg olyasmikkel, hogy kajálás, tisztálkodás, stb., úgyhogy még örülni is fogsz, ha néha egyedül is lehetsz egy kicsit, hogy végre nyomogathasd a telefonodat. :D
8-as: van egy közmondás: "Aki erős, az egyedül a leghatalmasabb".
Ha barátkozni és bulizni akarsz, akkor itthon maradsz.
Ha tanulni akarsz, akkor elmész egyedül.
Ennyi.
Ha egyedül mész, még az önállóságod is nő. Ami hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!