Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mit tennétek ebben a szituáció...

Mit tennétek ebben a szituációban?

Figyelt kérdés
A nyáron lehetőséget nyújt az iskolám arra, hogy kimenjek 1 hónapra nyelvet tanulni Dél-Olaszországba, ahol apartmanokban lennénk elszállásolva, hétvégéken túrák vannak, hétköznap meg szabadprogram/egyetemi nyelvtanulás. Lehet van aki ismeri ezt a programot, többet most nem írok róla. A problémám az lenne, hogy nem akarok egyedül menni, mindenki baráttál, barátnővel menne szerintem, az én társaságomba viszont senki nem akar. Aki akarna, azt nem engedi a családja ( 17 évesek vagyunk.) Most mit tegyek? Menjek el egyedül és próbáljak barátkozni? Vagy ti mit csinálnátok, hogy csinálnátok? Szociálisan is szarul érezném magam+még nehezebb lenne egyedül intézni mindent 1 hónapig. Vagy inkább menjek jövőre amikor már valószínűleg jönne velem valaki?

nov. 23. 15:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én gondolkodás nélkül elmennék. Igen, ott is lehet barátkozni, és nem is kell mindig más nyakán lógni.
nov. 23. 16:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Amúgy nyilván fizetős
nov. 23. 17:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, menjél, nem fognak megenni! Majd feltalálod magad!

"Aki akarna, azt nem engedi a családja ( 17 évesek vagyunk.) Most mit tegyek? Menjek el egyedül és próbáljak barátkozni?"

Igen! De azért megpróbálhatod rábeszélni ezt a valakit, hogy vállaljon valami diákmelót, ha anyagi okok miatt nem engedik őt a szülei. De te tőle függetlenül is menjél, használd ki a lehetőséget! Ha nem lesz veled más magyar, még sokkal hasznosabb lesz az egész!

"mindenki baráttál, barátnővel menne szerintem"

Szerintem meg nem! :))

nov. 23. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj és nem kell attól félni, hogy nem lesznek ott barátaid.
nov. 23. 21:23
 5/10 SZTANN ***** válasza:
100%

Mindössze egyetlen hónapról van szó - annyi ideig semmi szükséged személyes "társra". Nem leszel egyedül, hiszen ez egy szervezett tanulási alkalom, ahol mások is vannak. Sok érdekes élményed lesz, sokat tanulhatsz.

KI NE HAGYD!

Szerintem pedig szinte mindenki egyedül megy ilyen helyekre - és ott talál társakat. Ha mégsem, akkor jobban fogsz önállósodni, saját lábadra állni. Ez óriási pozitívum.

nov. 24. 09:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Esetleg érdekelne olyanok véleménye, tapasztalata aki volt hasonló dologban. Egyébként elég feleslegesen “félek”, akárhova mentem eddig mindig találtam barátokat, nem is vagyok introvertàlt
nov. 24. 11:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyelvet tanulni még öngól is magyar barátokkal menni, mert akkor úgyis magyarul fogtok beszélni.

Én tinédzserként úgy mentem Angliába nyelviskolába, hogy egyedül mentem, de ott találkoztam 2 másik magyarral is. És bár kedvesnek tűntek, direkt kerültem a társaságukat. Ők mindig egymással járkáltak, én más külföldiek társaságát kerestem. Nem azért mentem ki, hogy a saját nyelvi környezetemből csináljak burkot magamnak.

Németországban a suli csereprogramjával voltam, ott az volt a szerencsém, hogy kialakult egy olyan 6-os csoport (3 német és a 3 magyar párjuk), akikkel vegyesen lógtunk, mert az összes többi része a csapatnak német / magyar szerint vált ketté, közülük mindenki a saját nyelvén beszélt.

nov. 24. 14:27
 8/10 A kérdező kommentje:
Na igen, de ha nem találok senkit aki nyitott lenne felém akkor 1 hónap egyedüllét😖
nov. 24. 18:43
 9/10 anonim ***** válasza:

"elég feleslegesen “félek”"

Na látod, te is tudod! :))

"1 hónap egyedüllét😖"

Dehogyis! Na, akkor matekozzál!

Az egy harmadát eleve alvással töltöd, egy másik harmada szervezett program lesz - a maradék harmad meg elmegy további szervezett programokkal, meg olyasmikkel, hogy kajálás, tisztálkodás, stb., úgyhogy még örülni is fogsz, ha néha egyedül is lehetsz egy kicsit, hogy végre nyomogathasd a telefonodat. :D

nov. 24. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

8-as: van egy közmondás: "Aki erős, az egyedül a leghatalmasabb".

Ha barátkozni és bulizni akarsz, akkor itthon maradsz.

Ha tanulni akarsz, akkor elmész egyedül.

Ennyi.

Ha egyedül mész, még az önállóságod is nő. Ami hasznos.

dec. 9. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!