Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen kihívásokkal szembesülh...

Davespook kérdése:

Milyen kihívásokkal szembesülhetek, ha nem beszélek németül, de a családommal Németországba szeretnénk költözni?

Figyelt kérdés
Családommal már hónapok óta tervezzük, hogy Németországba költözünk, mivel ott jobb a megélhetés és szebb is, mint Magyarországon. Németül csak alapfokon tudok, mert iskolában kezdő németórára járok. Aggódom, hogy az angolt nem fogják elfogadni, és nem hiszem, hogy órán elővehetem a Google Fordítót tolmácsként.
tegnapelőtt 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nyelv az nagy probléma, bár a többség tud angolul kevesen szokták használni. Munkahelyre mindenképpen kellene a német tudás legalább egy beszélgetési szinten.
tegnapelőtt 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Komoly kihívásokkal. Szerinted azt fogják mondani, hogy de jó, hogy jöttél, pont te hiányoztál!
tegnapelőtt 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem te vagy az első a világtörténelemben, és valószínűleg nem is az utolsó, aki iskolásként országot vált, és még eddig mindenkinek sikerült megoldania az életet. Természetesen a nyelvi problémákat nem fogod varázsütésre megoldani, de kb. fél év alatt el tudsz majd sajátítani egy elégséges szintet.

Ha az angol megy, akkor egy kicsit jobb helyzetben vagy, mert a németeknek jól szokott menni az angol is.

tegnapelőtt 16:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Számolj azzal, hogy az idén nem lesznek jók a jegyeid a némettudásod hiányossága miatt, így ezt az évet elveszíted. Cserébe viszont lesz egy jó némettudásod, amivel már el fogsz boldogulni iskolában és az életben egyaránt. Fogd fel ezt az évet nyelvi előkészítőnek!
tegnapelőtt 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem riogatni akarlak, de a környezetemben és ahol dolgozom, a külföldi úgy hiányzik már a németnek (pláne a rengeteg ukrán ingyenélő után), mint púp a hátukra. 5 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemnél, de a német emberek 80%-án látom, hogy rettentő távolságtartó lett, továbbá nem olyan nyitottak, mint voltak 10 éve, amikor kiköltöztünk. Beszéltem a múltkor egy német középkorú palival, ő azt mondta, hogy a "Németország megtelt" táblát kitenné a határra. Rengeteg horvát, magyar, szlovák és lengyel eltűnt, hazaköltöztek, mert a pénzt itt sem akarják emelni és piszok drága lett minden. Van olyan termék, aminek az àra a 3-szorosára is nőtt. Szépnek szép, de lassan már nekem sem éri meg itt lenni.
tegnapelőtt 23:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!