Tanulás külföldön - de melyik egyetemen?
Sziasztok! Külföldi egyetemek után kutatok, remélem ti is tudtok adni pár ötletet merre induljak el. Csakis Európa érdekelne. (Ha tudtok, akkor légyszíves, meséljetek is az egyetemről és a képzésekről rajta!! Nagy segítség lenne nekem.)
Előny lenne, ha nem lenne tandíj EU-s diákok számára, illetve ha van kollégium vagy bármilyen diákszállásra lehetőség. Idegen nyelvi képzés sem probléma, ha angolul, németül vagy netán oroszul indulna.
Gazdasági képzések és a gyógyszerész szak érdekelne elsősorban.

#1es nagyon sok országban nem kell tandíjat fizetni ha az adott irszag allampolgara vagy eus allampolgar vagy.
A kollegiumra vagy diakszallasra ne ugy gondolj mint itthon hogy kb ingyen tudsz lakni valahol. Kulfoldon alltalaban egy apartmant kapsz diakszallaskent kozos konyhaval, es olyan aron mintha privatba berelnel.

Németországban nincsen tandíj, csak egy minimális, ~200€-s összeg van, amit félévente kell befizetni, ebből finanszírozzák a HÖK-öt meg sokszor a tömegközlekedési bérleteket is. Gazdasági és gyógyszerész szak is rengeteg egyetemen van. Én a helyedben kisebb városokat néznék, amik akár kifejezetten az egyetemükről híresebbek (azaz a legtöbb ember is az egyetem miatt megy oda, fiatalos és valószínüleg az árak sem olyan magasak): Heidelberg, Freiburg, Tübingen, Kaiserslautern, Ulm, Regensburg, Konstanz, Bonn, Erlangen…
Ezen kívül Dániában, Svédországban sem kell fizetni tandíjat, és elég elismert képzések vannak ott is:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!