Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tanulás külföldön - de melyik...

Tanulás külföldön - de melyik egyetemen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Külföldi egyetemek után kutatok, remélem ti is tudtok adni pár ötletet merre induljak el. Csakis Európa érdekelne. (Ha tudtok, akkor légyszíves, meséljetek is az egyetemről és a képzésekről rajta!! Nagy segítség lenne nekem.)

Előny lenne, ha nem lenne tandíj EU-s diákok számára, illetve ha van kollégium vagy bármilyen diákszállásra lehetőség. Idegen nyelvi képzés sem probléma, ha angolul, németül vagy netán oroszul indulna.

Gazdasági képzések és a gyógyszerész szak érdekelne elsősorban.

febr. 21. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:
22%
Ó persze, én olyat is tudok ahol az EUs diákoknak nemcsak tandíjat nem kell fizetniük, de még egy vadiúj teslát is kapnak a bejáráshoz, illetve az iskola fenntart a részükre egy 5 csillagos hotelt.. teholélsz? -.-"
febr. 21. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

#1es nagyon sok országban nem kell tandíjat fizetni ha az adott irszag allampolgara vagy eus allampolgar vagy.

A kollegiumra vagy diakszallasra ne ugy gondolj mint itthon hogy kb ingyen tudsz lakni valahol. Kulfoldon alltalaban egy apartmant kapsz diakszallaskent kozos konyhaval, es olyan aron mintha privatba berelnel.

febr. 22. 13:07
 3/5 A kérdező kommentje:
2-es! Ezt tudtam, inkább egy ország érdekelne, hogy merre lenne érdemes megindulni ezekben az irányokban… :)
febr. 22. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Németországban nincsen tandíj, csak egy minimális, ~200€-s összeg van, amit félévente kell befizetni, ebből finanszírozzák a HÖK-öt meg sokszor a tömegközlekedési bérleteket is. Gazdasági és gyógyszerész szak is rengeteg egyetemen van. Én a helyedben kisebb városokat néznék, amik akár kifejezetten az egyetemükről híresebbek (azaz a legtöbb ember is az egyetem miatt megy oda, fiatalos és valószínüleg az árak sem olyan magasak): Heidelberg, Freiburg, Tübingen, Kaiserslautern, Ulm, Regensburg, Konstanz, Bonn, Erlangen…

Ezen kívül Dániában, Svédországban sem kell fizetni tandíjat, és elég elismert képzések vannak ott is:)

febr. 22. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
csak tipp hogy svédországba még fizet is az állam támogatást asszem valami havi 150 ezer forintot hogyha egyetemre jársz és mellette dolgozol
febr. 22. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!