Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogy kezdjek neki a külföldi...

Hogy kezdjek neki a külföldi egyetemek kiválasztásának? 17/f

Figyelt kérdés

Németből és angolból van c1-es nyelvvizsgám, de euroexam, szóval gondolom kell egy goethet csinaljak, mert Németországban vagy ausztriában szeretnék tanulni. Nemzetközi tanulmányok, gazdálkodás, jog, pszichológián gondolkoztam eddig magyar egyetemeken(elte, corvinus). Hogy is kezdjek neki? Nem vagyok elkésve? 11-es vagyok, német, angol és töri fakton.

Igazából bármit meghallgatok, még nem nagyon olvastam utána, kiváncsi vagyok a ti ötleteitekre/tapasztalaitokra is.

szept. 22. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem így megy szerintem, először döntsd el mit akarsz tanulni és utána keress külföldi egyetemet hozzá

Ha külföldön akarsz tanulni a jogot felejtsd el, annak 0 a realitása. A pszichológia szintén necces

Az internetre írd be a szakot és az adott egyemet és ennyi. Mi sem tudunk többet mondani.

szept. 22. 12:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Nemzetközi tanulmányok reálisabb? Vagy valami gazdasági?
szept. 22. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert az alap+mester, könnyebb bejutni, és jobban lehet velük mozogni nemzetközi térben. A jog országspecifikus szak
szept. 22. 13:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a berlini Freie egyetem nemzetközi kapcsolatok szakát nézegettem.
szept. 22. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
#4 hajrá, esetleg menj el nyílt napra ha teheted. Szoktak online bemutatkozásokat is szervezni a külföldi egyetemek
szept. 22. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Németből és angolból van c1-es nyelvvizsgám"

És ennek kapcsán mióta nem jársz be nyelvórákra?

Elkésve nem vagy, de azért most már kezdd el összeszedni, hogy egyáltalán melyik egyetemek jöhetnek szóba, és hogy melyikre hogyan lehet bekerülni.

szept. 22. 14:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Oktv miatt bejárok, meg németül és angolul csinálok kb mindent. Vannak német barátaim. Nyáron balatonon dolgoztam, ahol csak németek voltak. Figyelek, hogy ne kopjon a nyelvtudasom.
szept. 22. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
oké, akkor a szak megvan kb. most kérdezd meg a szüleidet, mennyit tudnak erre a kis kalandra szánni, aztán listázd ki a német nyelvterületen elérhető egyetemeket ezzel a szakkal, és számold ki, hol, mennyiből jönnél ki. ami belefér a kerete, oda már olvashatod is a jelentkezéshez szükséges lépéseket.
szept. 23. 09:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy elkésve, még pont időben vagy, de most már ha tényleg ezt szeretnéd, pont ideje komolyabban mérlegelni a dolgokat. Első lépésként igen, kelleni fog egy nemzetközi C1 nyelvvizsga, ahogy írtad, Goethe mindenhol elfogadott, ÖSD is. (személy szerint én ez utóbbit könnyebbnek tartom, nekem ilyenem van, de persze nézz utána, neked melyik szimpatikusabb)

Utána meg ki kéne választanod egy szakot és úgy utánanézni, hogy ezeket hol oktatják. Jog és pszichológia szerintem sem túl a legelőnyösebb külföldön, ezen a téren annyi tapasztalatom van, hogy Ausztriában próbáltam pszichológiára bejutni, nagyon kemény felvételi van, nem sikerült (tudtommal Németországban is nagyon nehéz bejutni, rengeteg német ezért megy Ausztriába felvételizni), de most, hogy itthon tanulok ezen a szakon, jobbnak is érzem, hogy nem németül teszem mindezt.

szept. 30. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!