Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Amerikai egyetemre hogyan...

Amerikai egyetemre hogyan juthatnék ki?

Figyelt kérdés
Budapestre készülök jelenleg a Semmelweisre, de elgondolkodtam azon, hogy külföldre is járhatnék-e. Főképp Amerikára gondolok. Hogyan lenne lehetséges? Sport eredményektől eleve tekintsünk el, nem vagyok/leszek olimpikon alkat! :)

2022. dec. 28. 21:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Javaslom a repülőt, gyorsabb mint hajóval
2022. dec. 29. 09:55
 12/14 anonim ***** válasza:
25%
Megírná az, aki lepontozta a #10 válaszomat, hogy miben nem ért egyet? Én korrekt helyzetleírást adtam. Amerikai egyetemekre külföldieknek csak posztgraduális ösztöndíjak vannak. Azzal nem lehet odaállítani, hogy kitűnőre érettségiztem Magyarországon, 620 pontot értem el a TOEFL teszten, tehát vegyenek fel ösztöndíjjal, tandíjfizetés nélkül. Szóba sem állnak veled, míg ki nem fizeted a tandíjat, egy egész évre előre. S természetesen vízumot sem kapsz addig. Ez egyszerűen tény.
2022. dec. 29. 16:27
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a te helyzetedből szinte nettó lehetetlen megoldani az USA-i egyetemet, ha csak nincs sok 10 milliód feleslegbe, vagy a családodnak.

Egyébként akkor se lesz olcsó, ha itt fejezed be az egyetemet, de talán kicsit könnyebb a kijutás.

Amivel először kellene foglakoznod az USCE (United States Clinical Experience) tehát egyszer ki kéne menned még egyetem alatt USA-ba ideálisan 3 hónapig (de minél több annál jobb, viszont a 3 hónap az arany középút), és azt pénzelni repjegy, kaja, szállás, eü biztosítás és sok egyéb (minimális összeget talán kaphatsz támogatásként itthoni ösztöndíj probrammal). Az USCE nem kötelező ahhoz, hogy kint dolgozz, viszont anélkül elég nehezen adnának munkát neked (ott majdnem minden orvosi területre túljelentkezés van)

Ugyancsak fontos, bár annyira nem mint az USCE, hogy legyen LOR-od (Letter of Reccomendation) Ezt egy másik ember írja rólad (Amerikai orvos/kutató/oktató). Ezt igazából abban az időben tudod megszerezni mint az USCE-t, tehát különösebb dolgod nincs csak, hogy hagyj pozitív benyomást emberekben, próbálj kitűnni pozitív értelemben. Minél nevesebb ember írja a LOR-od annál többet ér, ezért megéri jó helyen csinálni az USCE-t.

Utána jönnek a vizsgák (miután lediplomáztál). USMLE step1 a legfontosabb közülük. Egyetem után olyan 6-8 hónapot szoktak rá tanulni a friss orvosok. Pénzbe kerül az összes vizsga és nyilván az “erőforrásaid” is. Ez idő alatt abszolút ellenjavallott, hogy dolgozz. Napi hosszú órák tanulása szükséges, hogy sikerüljön, és fontos, hogy sikerüljön elsőre, mert LÁTJÁK a bukott próbálkozásaid és nem nézik jó szemmel.

Fontos, hogy minél előbb csinálj meg mindent mert nézik a YOG-odat is (Year of Graduation) és ez is befolyásolja, hogy felvesznek-e.

Megvan minden vizsga, következő dolog, hogy regisztrálsz ERAS-ra (Electronic Residency Application Service) amiben megjelölsz lehetőleg 100-250 meghirdetett pozíciót (csak ez kb 5000 dollárba kerül jelenleg) és vársz. Ha szerencséd van akkor elhívnak legalább 10 helyre interviewra, ahol ha jól szerepelsz valószínűleg ajánlani is fognak neked állást. Viszont mivel IMG lennél (International Medical Graduate) ezért sokkal rosszabb helyzetből indulsz minden állásra jelentkezve mint egy US Graduate.

Ezt az egész procedúrát még tovább bonyolítja a Visa rendszer is amit én se annyira értek szóval abba inkább most nem megyek bele. (Kicsit viccesnek tartom, hogy US-ben már mindenkit elfogadnak, kivéve azokat akik külföldön születtek)

Nagyjából ennyi, jelenleg ez az egész kb 8-10 millió Ft-ba kerül, viszont amilyen szar a magyar gazdaság, ennél már csak több lesz.

Most orvostanhallgató vagyok, ha van még kérdésed nyugodtan ír privátot

2022. dec. 31. 00:50
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Kell még a TOEFL is.
2022. dec. 31. 03:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!