Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi egyetemre érdemes...

Külföldi egyetemre érdemes menni? Mennyi esélyem van innen bejutni egy “elit” egyetemre?

Figyelt kérdés
Építészmérnöknek készülök. Nagyon szeretnék külföldön tanulni, angol nyelvterületen, szóval leginkább Anglia érdekelne. Az elit egyetemet úgy értem, hogy mondjuk a top 100 egyetemben benne van. Bármilyen külföldi tapasztalat érdekel egyébként, de elsősorban az, amit írtam.

2022. aug. 9. 11:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%

Kedves utolsó! Félig igazad van :)

Valóban, van UCD , de DCU is, lasd itt: [link]

Na ez ilyen mekis suli xD

Dánia drága, de egyetemisták iszonyat támogatásokat kapnak ott.

Persze, Írorszag is az, pláne a lakáskrízis miatt, de itt még mindig kiszámíthatóbb az élet.

2022. aug. 11. 09:56
 12/19 anonim ***** válasza:
21%

A szakot illetően nem mondok véleményt, mert nyilván a kedves kérdező tudja miért azt akarja tanulni, amit.

Kinek mi...

Hogy mennyire piacképes, az meg mint tudjuk, soktényezős.

Az én első szakom is olyan, ami sokak szerint mekis szakma, pedig sokkal több lehetőség van benne, mint elsőre gondolnák.

Nem is bolt egyszerű :)

No de ez az én dolgom, a lőtéri kutyát se érdekli :)

Valóban drága Dánia, mint már írtam, de egyetemistaként ott azért élhető. Eleve igényelhet ingyen kolit. Meg kapja a támogatást. Ellenben itt fizessen €1200 minimum a szállásra, és még nem evett, nem fizette a sulit, rezsit, stb.

2022. aug. 11. 10:00
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja oké, azt hittem elírtad. Akkor csak kihagytad az UCD-t, ami Írország #2 számú egyeteme, a Trinity mögött csak hajszállal lemaradva. (Oda járok és nem mekis szakra. ;)
2022. aug. 11. 10:11
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
A UCD-t szándékosan hagytam ki, no nem azért, mert lenézném, épp fordítva. Semmilyen tapasztalatom nincs, így nem akartam okoskodni.
2022. aug. 11. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Megjegyzem, ott szerintem NINCS mekis szak... Azért oda is szép dolog bekerülni, gratula!
2022. aug. 11. 11:10
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

#9, Örülök, hogy normális választ is sikeredett írnod. Nem a tanácsaiddal volt gondom, hanem a stílusoddal, részemről aztán tényleg nincs harag.

A többieknek is köszi <3

2022. aug. 11. 11:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
15. Ezekre az egyetemekre amúgy nehéz bekerülni? Olvastam, hogy az UCD-n 20% az acceptance rate, de nehéz megítélni, mennyire nehéz bekerülni. Én csak beadtam a papírjaimat, és írtam két hét múlva, hogy felvettek.
2022. aug. 11. 12:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
*írtak, értelemszerűen
2022. aug. 11. 12:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Daniat en is nagyon ajánlom, ott végeztem építész mester szakot (AAU). Nagyon jó minőségű oktatás volt, valóban ingyen, angol nyelven, és nem volt halálosan nehéz bekerulni. Az élet drága Dániában (drágább, mint Angliában), de itt van ideje az embernek dolgozni egyetem mellett, és nem nehéz fenntartania magát. 3. félévtől szakmai munkát kaptam, építészirodanal, és végzés után ott folytattam.
2022. aug. 17. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!