Milyen követelmények teljesítésével lehet egy magyar diáknak bejutni a Cambridge egyetemre?
Így, hogy Anglia kilépett az EU-ból, egy magyar diák is felveheti az egyetemi tandíj teljes költségét fedező diákhitelt?
Humán szakon tanulok, jogot szeretnék a Cambridge-n tanulni. A tanulmányi átlagom 4,9, felsőfokú nyelvvizsgával is rendelkezem.
Emelt magyar érettségit teszek majd az év végén, angolt és informatikát választottam plusz érettségi tantárgynak.
Mi szükséges még a bejutáshoz?
Kedvezmény az van. Sőt, nemzetközi diákokkal bőkezűbbek mint az otthoni diákokkal, mondjuk nyilván azért is, mert 3x annyit fizetnek tandíjt.
Most Oxbridge egyetemekkel pontosan nem tudom, de rengeteg olyan egyetemet/szakot láttam, ahol a nemzetközi diákoknak járhat évi 5 ezer font, garantált hely a kollégiumban (nyilván fizetős), esetleg évi 500-1000 font amit majdnem mindenki meg is kap, de néha-néha bedobnak egy olyat is, hogy a legjobb jelentkezőnek állják az első évét, vagy akár a teljes három évet, de ezeket nagyon-nagyon nehéz megszerezni, főleg ha jelentkeznek 800-an, felvesznek 200-at, és csak a legelső kapja meg. De ne felejtsük el, ha kapsz is egy egyszeri 5 ezer fontos támogatást, mellette ugyanúgy vagy 14 ezer font a tandíj évente. (Ez változó, van ahol alig drágább mint az angoloknak, van ahol duplája)
Mindenképp nézegess ösztöndíj kereső weboldalakat, vannak kedvezmények, de mint fent is említettem, neked is bele kell tenni egy jó pár milliót forintban.
A most januárban illetve szeptemberben jelentkezők az első EU-s diákok, vagyis nekik kell kitaposni az utat, hogy így a Brexit után milyen lesz a kint tanulás, a tanulói vízummal kapcsolatban, hitelek, stb. Én szerencsére Brexit előtt kezdtem jóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!