Egy Cambridge C1-es nyelvvizsga helyettesíti-e az emelt angol nyelvvizsgát (ami állítólag B2)?
A ponthatárok végett nem biztos, a Corvinusra elég magasak a ponthatárok, általában önköltségesre is 420+. Milyen eredményre számítasz a többi tárgyból, melyik szakot nézted ki?
(tavaly mondjuk pont alacsonyabbak voltak, de az betudható az új követelményi rendszernek és a vírusnak is.)
Én akkor a töri+angol emeltet ajánlom, így duplázással tudsz a legegyszerűbben bejutni.Ha mindkét emeltet sikerül min. 85%-ra megírni, akkor simán bent vagy szerintem ezzel a módszerrel.
Egyébként jól utána néztél a corvinusnak? Már nincs állami, csak corvinus ösztöndíj. Annyira nem vagyok benne jártas, de azt hiszem az első 2 félévben (?) nem sorolnak át, de lesz egy vonalhúzás, és a szak felső x százaléka kapja csak meg utána az ösztöndíjat. Nem akarok butaságokat írni, egy corvinusos jobban fel tudna erről világosítani,de annyi a lényeg,hogy sokkal rizikósabb az "állami", mint a többi egyetemen.
Ha angolból emeltezel, a nyelvvizsgáért nem jár pont.
A Corvinus ösztöndíjból pedig az adott szakon végig ugyanannyian részesülnek, amennyiben elérik a 3,8-es átlagot. Annyi, hogy évente felülvizsgálják, ki teljesített jobban, és azok kerülnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!