Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tudnék perfektül...

Hogyan tudnék perfektül megtanulni németül egy év alatt?

Figyelt kérdés

Azokra a kommentárokra, hogy "sehogy", nem vagyok kíváncsi. Muszáj.

Valaki tudna segíteni, aki nagyon jól tud, vagy mondana olyan oldalakat ahol tudnék? Esetleg ha akad itt egy német tanár aki segíteni tudna online, azt is elfogadnám. Könyörgöm. (nem az alaptól kell kezzem)

2021. jún. 23. 16:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

nem hiszem el, hogy pont németországban ne lenne bevándorlók nyelvtanulását támogató program... bemész valahova, elmagyarázod a problémád, és kerítenek neked egy tanárt. aztán azzal gyakorolsz mindennap orrvérzésig. (amúgy duden helyesírásellenőrzője, én is azt használom, nincs pénzem lektoráltatni az esszéimet)

de nem akarok kötekedni, de ha eleve nem tudtál jól németül, hogy-hogy nem felzárkóztató osztályban kezdtél?

2021. jún. 24. 09:25
 22/28 anonim ***** válasza:

Németországban a külföldiek nyelvtanítása csak egész alapszintig megy ingyen (A 1-2), utána mindenkinek lehetösége van fizetös nyelviskolába menni.

Másrészt meg nem igazán van felzárkóztatós osztály, annyit szoktak tenni, hogy évet ismételtetnek - ha MO-on a kérdezö pl 7-et végezte, akkor itt isújra 7-be kerül, így a tananyag nagyobb része ismert, és több ideje van a nyelvet elsajátítani.

Erre a legjobb módszer, ha a német tanár segítségét kéri, vagy ö, vagy ebben gyakorlott más tanár segít felzárkózni. Majdnem minden nagyobb iskolában van ugyanis olyan tanár, aki kifejezetten külföldiekre specializálódott a saját szakja mellett.

De rengeteg online oldal is van, ahol a nyelvtant lehet gyakorolni, meg a Duden és a helyesírásellenörzö program is kifejezetten hasznos.

2021. jún. 24. 11:54
 23/28 anonim ***** válasza:

Na gratulálok, aki a 20-as válaszomat lenullázta....

Hát akkor ne csináljon semmit a kérdező, bukjon meg!

2021. jún. 24. 12:18
 24/28 A kérdező kommentje:
#22 eddig(még tavaly) volt plusz németórám és nagyon szerettem. Utána itthon kellett ülni ugye karantén miatt(előtte is[szeptembertől októberig jártunk rendesen-addig volt], de mindegy) azóta nincsen kifejezetten erre szakosodott német tanár a suliban, eddig három is volt. Van két új osztálytársunk. Egy afgán és egy Kenia-i. Azok most jöttek nemrég, őket viszi magával az oszi egy héten egyszer és ő tanítsa őket számolni és ilyenekre. Én maradok órákon és nincs plusz németem
2021. jún. 24. 14:20
 25/28 anonim ***** válasza:

Az új osztálytársak amit tanulnak, azon te már régen túl vagy, szóval ez nem igazán gond, ha nem kell velük menned.

Nem tudom, mennyire jöhetne szóba esetleg privát nyelvtanulás - mármit anyagilag beleegyeznének-e a szüleid-, de van regeteg Nachhilfe-Schule mindenfelé, ahol tanárok, vagy egyetemisták korrepetálnak diákokat. Illetve ha van a közelben egyetem, ott is vannak egyetemisták, akik nyelvtanárnak készülnek, ök is adnak privát órákat. A hivatalos drágább, meg általában csak a tanév alatt müködnek, az egyetemisták sokkal rugalmasabbak idöben is, illetve jóval olcsóbbak is.

Az egyetemeken általában van hirdetötábla, ahová bárki tehet ki hirdetést, te is, hogy német nyelvtanban keresel segítséget, meg sok eygetemista is ír, hogy mit korrepetálna.

Ha megírod, hol laksz konkrétan (akár privátban, ha nem akarod ide kiírni), megpróbálok utána nézni, hogy arrafelé hol találsz valami ilyen lehetöséget.

2021. jún. 24. 14:31
 26/28 A kérdező kommentje:
A szüleim nem akarnak tanárt:/
2021. jún. 24. 14:35
 27/28 anonim ***** válasza:
Bocs, írhatok privátban? Vagy írj te, ha gondolod.
2021. jún. 24. 14:39
 28/28 anonim ***** válasza:

Mit dolgoznak a szüleid??

Nem szeretnék ha te többre vinned, Mint ők??

Vagy nincs rá lóvé?

2021. jún. 24. 14:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!