Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tudnék perfektül...

Hogyan tudnék perfektül megtanulni németül egy év alatt?

Figyelt kérdés

Azokra a kommentárokra, hogy "sehogy", nem vagyok kíváncsi. Muszáj.

Valaki tudna segíteni, aki nagyon jól tud, vagy mondana olyan oldalakat ahol tudnék? Esetleg ha akad itt egy német tanár aki segíteni tudna online, azt is elfogadnám. Könyörgöm. (nem az alaptól kell kezzem)

2021. jún. 23. 16:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

#7 nincsenek barátaim. Nincs akivel beszéljek.

Egy barátnőm van de az nem akar velem németül beszélni. Pedig lett neki szólva ezerszer. A szüleim is mondták, a tanáraim is, én is, de nem hajlandó. Én pedig félek németül beszélni

#8 az a kérdésem, hogy hogy kezdhetnék el tanulni, milyen oldalakon? Miket gyakorolni?

2021. jún. 23. 17:49
 12/28 anonim válasza:
Online beszélgetős oldalak?
2021. jún. 23. 18:01
 13/28 A kérdező kommentje:
Nem ismerek egyet se
2021. jún. 23. 18:07
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A barátnöd milyen nyelven beszél veled? Ha netán magyarul, akkor keress valakit, aki német, és vele beszélgess.

Meg kérd meg a tanárodat, hogy adjon külön feladatokat a nyelvtan gyakorlásra.

Emellett menj minél többet olyan helyekre, ahol csak németül lehet beszélni: könyvtár, üzletek, stb, ott megszokod a beszédet. Ezt ugyanis eröltetni kell.

2021. jún. 23. 18:22
 15/28 A kérdező kommentje:

Angolul beszélget

A röhejes az, hogy mielőtt kijöttünk volna angolul se tudtam. Nagyon gyenge voltam belőle.

Azt se tudom, hogy most hogy beszélek ilyen jól, mert csak arra emlékszem, hogy ahogy kijöttünk, fordítózni kellett.

2021. jún. 23. 18:34
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, pontosabban merre élsz Németországban? Meg mi lesz egy év múlva, valamilyen záróvizsga, amire kellene a jó német tudás?
2021. jún. 23. 19:08
 17/28 A kérdező kommentje:

Igen. Egyszer arra, hogy tovább tudjak menni 11-be, utána pedig 11. végén. És azt hiszem 11. végén kell a fogalmazás a vizsgában. És az oszim és a német tanárnőm mondta, hogy mivel a múltkor a felmérőben sem ment jól, nem osztályozták és ezért nem biztosak benne, hogy tovább tudok menni 11-be.

Amúgy elég jó tanuló vagyok, nem vagyok hülye, másból mindenből jól állok. Németből is jó jegyeim vannak az olyan felmérőkre, amiket értek. De amikor egy két oldalas szöveget kell írni, tele van hibával. Plusz ugye németben van a sok der, die, das és a többi formái+az igeidők(wird, würden, werden,stb...)->ezekből nem tudom hogy hogy kell használni és a felmérőben asszem azt rontottam még hogy a Nebensatz-ban az ige hátul van, vagy már nem tudom, mert pá hónapja volt. Ezek nem mennek

2021. jún. 23. 19:15
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a nyelvtant be kell gyakorolni, tényleg próbálj meg a némettanároddal beszélni és külön feladatokat végezni.

Egyszerre egy szabályt gyakorolj be - pl. a Hauptsatz - Nebensatz esetében a szórendet, vagy az egyes Prepositiokkal járó vonzatokat, sok-sok példamondattal.

Próbálj meg könyveket olvasni (ami érdekel egyébként is mint téma), és figyeld meg, hogyan fejeznek ki egyes kifejezéseket, milyen szerkezeteket használnak. Rengeteget segít, ha egy-egy kifejezést komplett tanulsz meg, akkor nem téveszted el öket.

Sajnos "Die deutsche Sprache schwere Sprache", ezt csak sok-sok gyakorlással lehet megtanulni.

2021. jún. 23. 19:27
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron nem tudsz elmenni egy nyelviskolába intenzív nyelvtanfolyamra? Olyan szokott lenni, hogy reggel 8-9 körül kezdődik, délig vagy du. 1-ig ott vagy, meg adnak házit. Én voltam ilyeneken, sokat lehet fejlődni.

Nem értem azokat, akik "bántanak", írtad, hogy másból jó vagy, én nem csodálom, hogy a német kifog rajtad, ugyanis nem német mint idegen nyelv, hanem irodalom tantárgyként tanítják, ami nem semmi külföldiként. Nem tudom Németországban hogy oktatják az irodalmat, vannak-e kötelezők, miket olvastok, miről kell írni, de még anyanyelviként sem olyan egyszerű néha a kötelezőket olvasni. Nyilván a matekot, kémiát, bioszt jobban meg lehet oldani idegen nyelven, mint az irodalmat. Velem is ez van, középfokon beszélem a németet, tök jó lett a nyelvvizsgám, mindent megértek, hétköznapi dolgokról gördülékenyen tudok beszélni, de a hosszú, összetett mondatokba, névelőkbe, melléknévragozásba én is belegabalyodok.

Szóval intenzív nyelvtanfolyam vagy magántanár, plusz nézegess ezeknek utána az interneten, próbáld meg jól begyakorolni őket.

2021. jún. 23. 20:26
 20/28 anonim ***** válasza:
34%
Írj otthon fogalmazást wordben és ereszd rá a helyesírásellenőrzést. Track change üzemmódban látni fogod h miket javít ki. Ebből is tanulsz...
2021. jún. 24. 08:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!