Lehet egyetemre menni külföldön előző jegyek figyelembe vétele nélkül?
Az a baj ezzel, hogyha nem a jegyek alapján, akkor mi alapján kellene eldönteniük, hogy fel akarnak-e venni? Valami kritérium azért csak kell. Nagyon speciális helyzetet tudok csak erre elképzelni, hogy különleges tudományos érdeklődési köröd van, látszódik, hogy mélyen benne vagy a témában és esetleg már előre van valami szakmai tapasztalatod. A motivációs levelekben azért sokszor van lehetőség az ilyen szubjektív dolgok leírására.
Az érettségi meg... Nézd, én 2 magyar egyetemre jártam és most Hollandiában csinálom a 3. diplomámat. Nekem nem degradált újratenni a matek érettségit miután benőtt a fejem lágya és rájöttem, hogy valójában tudom ötösre is a bukdácsolás helyett. Az egyetemhez képest a középszintű érettségi tényleg könnyű és az 5 kötelező tantárgy nagyon maximum 1 félév anyagát tenné csak ki. Ha neked nem ér meg néhány hónap felkészülést az egyetem, akkor örökké keseregni fogsz csak, hogy mennyire kib.szott veled az élet.
Most akkor mi a kérdés? Azt hiszed külföldön csak úgy felvesznek, hozzádvágják a diplomát és nem kell semmit tenned? :)
Ha nem bírsz letenni 2 emelt érettségit inkább ne menj egyetemre, ott ezeknek az anyagoknak 2-3-4-szeresét kell megtanulnod. Miért akarsz diplomát, ha nem akarsz tanulni? Ezen gondolkozz el :)
Amúgy az igazán jó külföldi egyetemek sokkal többet várnak el, csak jelzem. Több barátom is tanul külföldön. Magyarországon bárhova felvették volna őket könnyedén, Ausztriába, Angliába, Hollandiába, Dániába, Németországba vért kellett izzadniuk, hogy bejussanak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!