Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Lehet egyetemre menni külföldö...

Lehet egyetemre menni külföldön előző jegyek figyelembe vétele nélkül?

Figyelt kérdés
Itthon reménytelen vagyok, régen nem foglalkoztam a jegyeimmel és mostanra egy egyetemre se tudok menni, teszem hozzá szerintem ez teljesen igazságtalan, mert nem az aktuális tudásom alapján ítélnek hanem hogy kisiskolás koromban milyen volt a szorgalmim .... Szóval külföldön hogy működik? Ott is a múltam alapján lehet csak egyetemre menni, vagy ott érdeklik az országot hogy az emberek változtatni akarnak, és adnak esélyt nekik?

2021. ápr. 10. 19:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
ne nyavalyogj, magyarországon is adnak egy második esélyt, úgy hívják, érettségi :) (a szorgalmid meg már középiskola felvételinél se érdekelt senkit, ne vidd túlzásba...)
2021. ápr. 10. 19:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Itthon megvan a lehetőség a duplázásra, azaz egy jó érettségivel bekerülhetsz bármely szakra, mivel ez a számítás nem veszi figyelembe az iskolai jegyeidet.

Ha nem jó az érettségid, akkor javíthatod, egészen addig, amíg akarod, vagy amíg a pénztárcád megengedi.

Emelt szintű érettségire szükség lesz, arra alaposan fel kell készülni, mert nem játék!

Azt nem tudom, hogy külföldön is duplázhatsz-e, és ha igen, az automatikus vagy kérni kell.

2021. ápr. 10. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ milyen nyelven beszélsz és van e belőle nemzetközileg is elfogadott nyelvvizsgád. Pl.: Ausztriába úgy vették fel az osztálytársaim, hogy az érettségi eredményeik nem számítottak, viszont elvárás volt a C1es nyelvvizsga és volt egy felvételi beadandó az egyetem által összeállított kérdésekből kellett esszét írniuk.
2021. ápr. 10. 19:49
 4/13 A kérdező kommentje:
jó vicc, majd huszonévesen újratanulom 4 év anyagát 3-4 tantárgyból nem? Nem 3-asokról meg 4-esekről beszélünk, hanem kettesekről hármasokról, ez már eleve el van baxva, későn érő típus vagyok mea culpa... Hát angol az felső fokon megy, van is nyelvvizsgám, igaz bme ami úgy tudom nem nemzetközi. Nézegettem egyetemeket, ezt az IELTS-et kérik a legtöbb helyen, ha csak ennyi kellene akkor ez nem lenne gond megcsinálnám, de csak ennyi kellene?
2021. ápr. 10. 21:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

négy év anyaga igazából max. 2, esti gimiben ennyi idő alatt lezavaraják... de igen, ha úgy állsz hozzá, hoyg az egész életed el van bszva, mert egyszer szr jegyeket kaptál az érettségidre, akkor el is lesz az egész bszva, mert úgyse teszel semmit, csak siránkozol. és igen, ha csak egy angol nyelvvizsgára lenne szükséged, akkor ennyi kellene, de neked kicsit több kellene...

(hogy akarsz amúgy idegen nyelven egyetemi tanulmányokat folytani, ha magyarul se boldogulsz alap dolgokkal...)

2021. ápr. 10. 21:50
 6/13 A kérdező kommentje:
öreg nem fogod fel hogy nem érettségizek újra? Ha nincs több mondanivalód told már el a biciklit innen idióta. Meg amúgy sem ez volt a kérdés, jeez ha a teféle emberek vannak egyetemen akkor tényleg teljesen felesleges a szín jeles ha amúgy kukászsák esze van valakinek.
2021. ápr. 10. 22:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásként, de ha nem mersz egy kis tanulás után nekifutni újra az érettséginek, akkor mit csinálnál az egyetemen, ahol fél év alatt kell tanulni ugyanennyit?

A felsőfokú nyelvvizsga 40 pontot ér; amiből pedig emeltezel, az úgyis egy fontos tárgy az adott szak szempontjából. Gondolj arra, hogy az egyetemi tanulmányok egy részét elvégzed az emelt érettségire készülés közben!

2021. ápr. 10. 23:09
 8/13 A kérdező kommentje:
mert annak lesz is értelme, mert nem 4 évnyi hülyeséget kell újratanulni, hanem azt amit konkrétan tanulok. Mármint értelmes országokban, nem mint itthon ahol minden szart megtanítanak aminek semmi hasznát nem veszed majd, ja meg persze külföldön kompetitív alapú sok helyen az oktatás és nem olyan 50 éve elavult a rendszer. Van emelt érettségim, de nem volt elég jó a nagy magyar rendszernek, nem vették alapul, van nyelvvizsgám, nem értem el az alap ponthatárt ami nyelvvizsga nélkül kell (pedig nyelvvizsgával elértem volna), azt se számították be. De nem is érdekel, fejlett országban szeretnék tanulni nem ilyen harmadik világbéliben.
2021. ápr. 10. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, a külföld elég tág fogalom, minden országban teljesen más az eljárás, és az, hogy mit vesznek figyelembe, de általában a szakodhoz releváns tantárgyak eredményét be szokták kérni, hiszen különben mi alapján döntenék el, hogy fel akarnak-e venni? Persze ez alól is vannak kivételek, de azok általában az országban is rossznak számító egyetemek, ahol "tanfolyam-szerűen" megy a kiválasztás, tehát mindenkit felvesznek, aki kifizeti a tandíjat. Azokban az országokban, ahol alapvetően ingyenes az oktatás Eu-s diákoknak, nem tudom, van-e ilyen...
2021. ápr. 10. 23:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
akkor ha ekkora ész vagy, hogy mi egyáltalán fel sem érhetünk az eszmefuttatásodig, mi lenne, ha elhúznál a nagyon menő és ingyenes és nem felvételiztető egyetemedre valahol a képzeleted világában... ilyen nincsen drága, főképp nem egy magyar rendszerben felsőfokot érő angoltudással (ami így hogy britannia távozik, egyre hasznosabb a felsőoktatásban, persze, tudom, angol szak mindenhol van, kár hogy a nagyja fizetős...), meg ezzel a "nem csinálok semmit magamért, tolja a sggem alá a világ addig meg jól elhisztizek" mentalitással
2021. ápr. 11. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!