Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tényleg megbánom ha nem...

Tényleg megbánom ha nem hsználom ki az erasmust?

Figyelt kérdés

Mesteren jön az utoló évem szeptemberben.

Ha végeztem házasság, munka vár rám, ami rendben van mert szeretem a barátomat is és a jövendőbeli foglalkozásomat is, de tudom, hogy soha nem kerülnék megint olyan helyzetbe, hogy gondtalanul, csak a magam feletti felelősség terhével élvezzem az életet.

3 éven belül gyereket szeretnénk, azzal és a munkábaállással véglegesen vége a fiatalásgomnak, amiben semmi se történt konkrétan mert végig tanultam.

Ami nagy kontra az egészben, hogy valószínüleg tönkremenne a kapcsoaltom félév külföldtől, mert nem tudna meglátogatni és nagyon rosszak vagyunk internetes kommunikációban, telefonálásban.

de úgy szeretnék valami újat látni és egy kicsit még élni a kikövezett út mellett.

23/l

2020. dec. 22. 13:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
7%
Ha fél év szórakozásért feladsz egy működő kapcsolatot, meg is érdemled...
2020. dec. 22. 13:33
 2/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha egy működő kapcsolat fél év távollét miatt tönkremegy, akkor az olyan is volt.
2020. dec. 22. 13:40
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
Kifele! Ki ne hagyd!
2020. dec. 22. 13:46
 4/22 anonim ***** válasza:
94%

Azért az élet nem így működik, hogy 1 év múlva munka, 3 év múlva meg gyerek, aztan vége az életnek és viszontlátásra. Elég sok minden közbe jöhet. Tudod mekkorákat fordult az életem az elmúlt 5 évben?

Szerintem próbáld ki az erasmust! Tényleg nem lesz ilyen lehetőség többet (mármint erasmus).

2020. dec. 22. 13:51
 5/22 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ezt nem lehet általánosítani. Én sem használtam ki és utólag is úgy gondolom, hogy sokkal jobb döntés volt maradnom és abba fektetni időt, energiát, ami itt volt nekem.

Van, akinek meg egy hatalmas lehetőség az Erasmus.

Ez olyan, mint a gólyatáboros dilemmák. Persze, megéri menni, mert sok dolgot nyerhetsz vele (élményeket, barátokat, általuk további lehetőségeket). De semmivel nem lesz rosszabb, ha esetleg kihagyod, mert ugyanúgy meg tudod oldani azokat a dolgokat, amiket általa nyernél, legfeljebb kicsit később, kicsit másképp.

Őszinte leszek, a helyedben nem mennék. Sőt, volt hasonló dilemmám, mikor ismertem a mostani vőlegényem. Végül a maradás mellett döntöttem, szerettem volna azt az életet élni, ami itt volt nekem és nem esett volna jól lelkileg az a fél év, akkor meg minek? Függetlenül attól, hogy kitart vagy sem a kapcsolatunk... Aztán rá 3 évre ketten mentünk ki dolgozni és semmivel nem maradtam el sem nyelvtanulásban, sem ismeretségek kialakításában, semmivel. Mellé egy év szakmai tapasztalatot le tudtam tenni a diploma mellé az utolsó évben (mivel maradtam helyette), ami szintén segített abban, hogy odakinn is értékesnek tartsanak például és magasabb pozira jelentkezhessek hamarabb. Jó volt így, ahogy volt.

"3 éven belül gyereket szeretnénk, azzal és a munkábaállással véglegesen vége a fiatalásgomnak, amiben semmi se történt konkrétan mert végig tanultam."

Ez meg már csak adalék, de komolyan nem értem, miért erőlteted a kölyök témát 25-26 évesen, ha így gondolkodsz róla. Félre ne érts, teljesen megértem, hogy úgy érzed, ettől vége a fiatalságodnak, mert valószínűleg a felelősség miatt így is lesz. De ezen nem változtat az sem, ha fél évre kimész...

2020. dec. 22. 13:57
 6/22 anonim ***** válasza:
71%
Ha nagyon szeretitek egymást és már úgy tervezitek a jövőt, hogy össze szeretnétek házasodni és 3 éven belül gyereket szeretnétek, akkor egy fél év távollét nem hiszem, hogy mindezt teljesen felrúgná. Sőt legalább megmérettetitek a kapcsolat erejét. Én a helyedben mennék, mert különben később bánni fogod és a srácot fogod okolni miatta. ,,Miattad maradtam itt, te meg ezt és ezt csinálod velem..." :D
2020. dec. 22. 15:27
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
Miert menne tonkre fel ev alatt a kapcsolatotok? Fel ev nem nagy ido, te is hazajohetsz parszor, baratod is meglatogathat.
2020. dec. 22. 15:37
 8/22 anonim ***** válasza:
41%
Lehet, hogy valójában az van az egész mögött, hogy ürügyet keresel a szakításra?
2020. dec. 22. 17:04
 9/22 anonim ***** válasza:
49%
Én még csak most fejezem be az alapképzést, de már most megbántam, hogy eddig nem mentem :D Iszonyat nagy lehetőség - egy külföldi országban tanulhatsz/dolgozhatsz, utazhatsz, nyelvet tanulhatsz, új embereket ismerhetsz meg, csomó tapasztalatot szerezhetsz. Mindig úgy voltam vele, hogy jó, jó, de drága, de csúszni fogok, de az itthoni tárgyaimmal mi lesz stb., de már úgy vagyok vele, hogy ez mind semmi ahhoz képest, amit nyerhettem volna vele. Én a jövőben mindenképpen szeretnék megragadni egy ilyen lehetőséget, mert én biztosan megbánnám, ha nem tenném. Én neked is azt javaslom, hogy menj. Egy félév semmi, szerintem azt simán ki lehet bírni távkapcsolatban és senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy neked mit tudjam én mikor el kell kezdened dolgozni, össze kell házasodni és gyereket kell szülni. Ezekben a tervekben az a jó, hogy mobilisak és bármikor meg lehet őket valósítani. Az Erasmus nem ilyen.... Vagy még azt tudom ajánlani, hogy keressetek olyan lehetőséget (pl. az ESC önkéntes projektek és ifjúsági cserék), amiken akár együtt is részt tudtok venni és/vagy rövidebbek.
2020. dec. 22. 19:38
 10/22 anonim ***** válasza:
88%
elég szomorú, hogy esküvővel tervezel, miközben egy fél évre nem hagyhatod el a srác közvetlen közelét, mert jajj mi lesz... most jó, oké, mennél de nem mész, mert béla nem szeretné, ez oké, bár szerintem baromság, de mi lesz, ha nem lesz munka neked ebben az országban, és menned kell? vagy akár neki...
2020. dec. 22. 23:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!