Mit gondoltok érdemes lenne Spanyolországban végezni egyetemet ha ott szeretnék élni ?
Az az álmom hogy Spanyolországban éljek , és már találtam is egy egyetemet Barcelonában, ahol vannak olyan karok amelyek érdekesek számomra.
Jelenleg 9.osztályos vagyok, idén kezdtem el spanyolul tanulni,de úgy gondolom nem árt előre tervezni.
Szerintetek reális cél ez ? Egyetem után könnyen találnék munkát itt ?
Ha nagyon jól megtanulod nyelvet, akkor lehetséges.
Milyen szakok érdekelnek? Mert az nem mindegy, hogy ott mire van kereslet.
Ahogy az előttem író is írja, nézz utàna a katalánnak, mert az ott sajnos nagyon fontos nyelv. Bár talán már egyetemen kevésbé használják, mint középsuliban, de simán lehetséges, h vmelyik tanár csak katalánul hajlandó tsnítani, számonkérni...mert ilyenek.
Valencia, Baszkföld hasonló-van második nyelv
Amúgy maga az ötlet nem kivitelezhetetlen
Barcelona habár hivatalosan Katalónia fővárosa és a hivatalos nyelv a katalán is a spanyol mellett, nagyon sokan beszélnek spanyolul is (gazdasági központ így spanyolország többi részéből is odaköltöznek). Az egyetemek nagy részén van spanyol nyelvű képzés.
Azt még érdemes belekalkulálnod, hogy Barcelona baromi drága hely spanyolország többi részéhez képest ami az albérletárakat illeti (pont azért mert külföldiek, erasmusos hallgatók körében nagyon kedvelt célpont).
Az hogy könnyen találnál-e munkát ott nyilván attól is függ, hogy milyen szakot végzel el, de igen, ha kint végzed az egyetemet (pláne ha spanyolul) akkor nagyobb eséllyel szerzel munkát, alakítasz ki kapcsolatokat, mintha itthon/máshol szereznél diplomát és csak angollal próbálnál meg munkát szerezni (persze ez sem elképzelhetetlen, sokan mennek így ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!