Melyik idegennyelvet érdemes tanulni?
Annyira érdekes, hogy a most felnövő generáció nem tud mit kezdeni magával, ezt neked kell tudni, hogy mit akarsz tanulni. Mindenki csak szubjektív véleményt mond úgyis, ami egyáltalán nem releváns.
Engem a sírba lehetne vinni a franciával, nem mindenhol logikus gondolok itt a számokra például.
De én azt ajánlom, hogy kezdd el nézegetni őket. Pl. Youtube-on van egy csomó olyan videó, ami a nulláról indulóknak van kitalálva.
A spanyolt meg az egyik legkönnyebb nyelvnek tartják, nekem ez a legszimpatikusabb, aztán az olasz, aztán a francia.
Na bumm, most előrébb vagy? :D
Egy nyelv csak akkor felesleges, ha azzá teszed. Tehát ha nem használod. Ilyen szempontból egy bármilyen világnyelv lehet haszontalan, de bármelyik holt nyelv hasznos.
A nyelvtanulásnak te adsz értelmet, nálad pont ez az értelem hiányzik, nincs amiért érdemes lenne tanulnod egy 2. nyelvet. (Tudom, hogy kötelező.)
Sokan rajonganak pl. a spanyol kultúra iránt, valakik beleszerelmesednek az olasz nyelv kiejtésébe stb.
Hidd el nekem, tapasztalatból mondom, ha nincs ilyen motivációd egyik nyelvnél sem és később sem lesz, amikor kikerulsz a gimnáziumból nem fogod tovább fejleszteni a tudásod nagy valószínűséggel.
Németet tanultam 2. nyelvnek, nem veszem hasznát, az egyetem mellett 1000 más dolgom van, örulök, ha az angolt szinten tudom tartani.
Hasznosság szempontjából a francia, ha eltökélt szándékod hogy külföldön élj.
/ de ily fiatalon csak ábrándok vannak/
Mint franciatanár.. azzal itthon is megtudnál élni.
Kevés a franciatanár, itt Mo-on, ők sokkal több jövedelmet kapnak , mint pl az angol v némettanárok.
Hol ...lenne majd érdemes élni?"
Az a jövő titka.
Csak nyelvtudással, azzal semmire sem fogsz menni egy idegenországban.
Nagyon jól kell tudnod a nyelvet + egy szakmát amire éppen akkor szüksége lenne az adott országnak.
De ki tudja mi lesz 4-5 év múlva?
És főleg ki tudja, azt, hogy 4-5 év múlva mi lesz a célod?
Most olvastam.. két nyelvet kell jelölnöd.
Francia és spanyol.
Örömmel.
Sok sikert, kitartás, kívánok a nyelvek tanulásához!:)
Ha tényleg hasznosság szempontjából szeretnél választani..:
Ha a spanyolt választod meg tudsz élni Európában (Spanyolország), el van intézve (majdnem) egész Dél-Amerika, sőt sokan beszélik az USA-ban is. + mivel nagyon hasonló nyelv a portugállal többé-kevésbé megérted majd a portugált is, illetve ha olyan helyre költözöl, ahol napi szinten beszélnek portugálul nagyon hamar elsajátíthatod majd.
Olaszt is sokan tanulnak, viszont ha Olaszországba szeretnél költözni tudnod kell, hogy az Olaszok nem nagyon beszélnek más nyelveken a sajátjukon kívül. Ezen kívül ma már egy igazán kedvelt "tanult" nyelv dallamossága szépsége miatt.
Ha viszont a Franciát választod szintén, mint a spanyolnál, Európát pipálhatod, Kanadát is. Ez is a legtöbbek által tanult nyelvek közé tartozik.
Az év véleményem, hogy spanyolt és franciát tanulj, mert akkor Európa nagy részén és egész Amerikában meg tudsz majd élni. (nem írtad, hogy mi az első nyelved, gondolom angol, esetleg német... de mind2 köthető Európához, illetve az angol Amerikához is.)
Én most kezdtem el spanyolt tanulni, nagyon tetszik!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!