Melyik idegennyelvet érdemes tanulni?
Spanyol és francia :)
Francia állampolgárként nagyon szeretem a nyelvet,ráadásul hasznos is,mert sok országban beszélik.A kiejtése kicsit nehéz persze,de meglehet tanulni.
A gimiben most spanyolt tanulok,nyelvi előkészítőre mentem.
Nagyon tetszik az is,és jól megy, a nyelvtana nehezebb mint a franciának.Ráadásul az is hasznos,mert egész Dél-Amerikában beszélik.
Remélem tudtam segíteni :)
Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de azért leírom a véleményemet.
Tehát, az olaszt egyáltalán nem beszélik sokan, nem sokra mész vele a közeljövőben, de szerintem később se.
A francia is teljesen haszontalan nyelv, csak Franciaországban, Kanadában és még pár, nem túl sok országban beszélik, ahova valószínűleg soha nem fogsz elmenni.
A spanyol (akár hiszed, akár nem) az egyik legjobban beszélt nyelv az angol mellett. Beszélik Dél-Amerikában, Spanyolországban, tehát elég sok országban, ahol hasznát veheted.
Én így gondolkozom, ha Te nem, akkor számodra haszontalan a válaszom. De szerintem gondold át.
Sok szerencsét.
Hello kedves kérdező!
Én is 8.-os vagyok nekem is jól jön ez a kérdés.Én kéttannyelvű szakra megyek. Második nyelvem szerintem a francia lesz ,de még nem döntöttem el. A spanyolon is gondolkozom,de nem szeretném csak azért azt választani , mert az könnyű. Nyomós érvek kellenének hozzá.Úgy gondolom, van képességem egy nehezebb nyelv elsajátítására , nem kell ,hogy könnyű legyen. Te se az alapján ítélj!Szóval én nagyon ajánlanám a franciát.Hidd el sokat kezdhetsz vele, bár nem tudom mik a céljaid. Én mindenképp külföldön szeretném hasznosítani a megszerzett nyelvtudást! Szóval ha itt magyarországon szeretnéd hasznosítani akkor mindegyik nyelv jól jöhet neked ! itt ha meg is nézik azt nézik hány nyelven és milyen szinten beszélsz.Na ahhoz , hogy ebben a kérdésben felelősen tudj dönteni(ha külföldön szeretnéd kamatoztatni az itthon megszerzett tudást)ahhoz ismerned kell körübelül a későbbi céljaidat.Nekem pl. az Usa az elsődleges célpont, de pár évre szóba jöhet Francia ország,svájc,hollandia,vagy akár Dánia is.A spanyolt nem ajánlanám ,úgy ahogy az olaszt sem. Mindkét ország elég gatyán van anyagilag, az egészség ügy sem azn igazi, nem beszélve a a higéniai állapotokról.Szóval inkább a Benelux államokból válassz egyet(Belgium,luxemburg,hollandia).De persze nem utolsó választási lehetőség anglia, vagy mint említettem franciao. vagy svájc.Ezekbe az országokba pedig tökéletes a Francia és az angol.De ha már úgyis kell választanod második nyelvet,akkor a spanyolt válaszd! Azzal Portugáliában is érsz valami! Na meg az usában is beszélik páran .A spanyollal megnyitod magad előtt egész Dél Amerikát!Ma már csaka kommunikációs problémák jelenthetnek akadályt abban, hogy máshol is elhelyezkedj, szóval a mi generációnknak különösen fontos ,gogy sok nyelvet beszéljünk, minnél biztosabban.Remélem tudtam segíteni ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!