Minek lenne érdemes tanulnom ha külföldön szeretnék letelepedni/dolgozni? 14L
Szia!
Mi érdekel? Úgy könnyebb tanácsot adni, hogy minek tanulj, pl. ha azt mondom, legyél orvos, az úgy is jól keres, lehet, hogy téged egyáltalán nem érdekel ez a szakma, akkor meg nem sokat ért a válaszom. Szerintem ösztöndíjjal kikerülni külföldre és ott egyetemre menni nem lehetetlen, van pl. Erasmus ösztöndíj, egyik nővérem, aki itthon kezdte az egyetemet, megkapta, kiment fél évre tanulni külföldre, aztán később már úgy igényelte, hogy munkát kapott vele (Olaszországban). Tapasztalatom szerint nehéz úgy bekerülni külföldi gimibe, hogy előtte "nem szoktál bele" a kinti életbe. Bár ez csak az én véleményem. Már 2 éve Svédországban élek, itt jártam suliba is, az egyetemet itt tervezem elkezdeni majd, úgy nyilván könnyebb lesz, mintha úgy költöztem volna ki Mo-ról,hogy most akkor rögtön egyetemre megyek külföldön. Szóval én az ösztöndíjat javasolnám, hacsak nem tudsz kiköltözni hamarabb (nem tudom pontosan, hogy mennek a dolgok, ha gimi elvégzése után kinti egyetemre akarsz menni. Ahhoz ugye ott is kellene lenned, hogy intézhesd a papírokat.)
Remélem, segítettem :)
Előbb magyarul is megtanulhatnál normálisan... ma mindegy.
Ami az egyetemi továbbtanulást illeti, ha az USA-ban akarsz élni, ott kell végezned egy egyetemet és kialakítani megfelelő ismeretségi kört.
14 éves vagy. 18 éves korod környékén érettségizel le. Az már alapból 4 év. Aztán ott van még az egyetem. Számoljunk azt 5 évvel, ha olyan képzésre mész. 4+5=9. Elvárod, hogy előleg mondjuk meg neked, hogy 9 év múlva miként tudsz letelepedni majd valahol? Addig annyi minden változik, hogy hiába mondjuk meg neked minek tanulj, ha mire elvégzed az egyetemet lehet addigra a szakmád sehol se lesz keresett. Ezt így nem lehet megmondani. Ilyen hosszútávra annyit tudok tanácsolni, hogy ne ,,büfé" szakot tanulj. Ergo ne ilyen bölcsész szakokat végezz, amivel sehol se tudsz elhelyezkedni.
Két kérdés: miért pont ezek a célországok? Meg te mit éltél meg 14 éves kölyökként (az vagy még kérdező), hogy már pusztán külföldön tudod elképzelni az életed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!