Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az Egyesult Kiralysagbol...

Az Egyesult Kiralysagbol szeretnenk hazakoltozni mikor a lanyunk befejezi az altalanos iskolat. Mivel itt 12 evesen vegeznek, otthon ugye altalanos iskolaban kell foltatnia a tanulmanyait?

Figyelt kérdés
Illetve volt-e aki igy tett, es esetleg megbanta, hogy magyar iskolaba atvittek a gyereket?
2020. júl. 28. 17:38
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan. Ahogy itt írták többen is nem olyan rossz itt a helyzet. Én éltem Angliában, na ott pont egy olyan suliba jártam ahol nagyon gázak voltak a tanárok is, diákok is.

Sőt. Bármilyen is a magyar oktatás, azért aki tanul az okos lehet. Viszont az ottani iskolarendszer nagyon gáz. Nemhiába mondják mások is akik kint élnek, hogy Angliában még a középiskola is ovis szinten van magyar szemmel. Persze az se jó, hogy itthon ennyit kell tanulni, de ott még aki tanul szorgalmasan, és ott szín 5-ös tanuló, egy itthoni 4-es (vagy esetleg 3-as) tanulóhoz sehol nincs észben.

Mielőtt bárki itt okoskodna, 15 évig éltem ott, és jól tudom milyen ott a rendszer.

2020. júl. 28. 21:33
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Itthon is vannak buta, lusta emberek és egyre több van belőlük sajna, de ott még a tanárok is olyan szinten vannak, hogy szégyen. Annyira alulképzett mindenki, az itthoni diplomásokhoz képest (Nem csak a tanárokra célzok, hanem tényleg mindenki), hogy nagyon durva. Pont azért mert ott a legtöbb egyetem azon a szinten van, hogy bárki eltudja végezni.
2020. júl. 28. 21:36
 13/38 anonim ***** válasza:
69%

#11 Sajnálom, hogy olyan rossz iskolába jártál kint.. De hát mit lehet tenni. Továbbtanultál, vagy csak a GCSE-ig szóló oktatásról beszéltél? Mert az valóban förtelmes. 6th form-ban és FE college-kban már kicsit más a helyzet, egyetemen pláne.

#12 Miért, te egyetemet végeztél kint? Milyen szakom végeztél és milyen egyetemen, ha szabad tudni? Mert ha olyan kijelentéseket teszel, hogy bárki eltudja végezni, gondolom te is elvégezted. Meg gondolom nyilván ezért világhírű az angol felsőoktatás, mert kutya is elvégzi..

Tessék leszállni a magas lóról.

GCSE-ig valóban nevetséges, de ami utána jön A level vagy más egyéb level 3-as szakok, az már teljesen más tészta, nem is viszonyítható a magyar oktatáshoz, annyira más. De annyira nem rémes az oktatás, mimt azt állítjátok.

Igen, énis kiskorom óta Angliában tanulok, azóta egyetemen vagyok végzős, illetve a magyar általános iskolai oktatásban is volt bőven részem.

A magyar porosz rendszer ahol atomjaira bontanak minden szakterületet és tárgyat, az már annyira felesleges, hogy már fáj. Angliában teljesen más az oktatás. Igen, osztályelső voltam itt kint mindig is, ezt foghatjuk akár az erős magyar általános iskolai alapra, vagy elkalandozhatunk másfele is.

Azért, mert Angliában (mondjuk egyetemen) pár module-ok vannak 500 tantárgy helyett, az nem azt jelenti, hogy egy adott személy kevesebbet tudna, mint a magyar-képzett. Míg angliában egy területen mélyülünk el, addig Magyarországon mindenbe belekóstolnak.. Aztán csodálkozhatsz, ha két szék közé ülsz, mert nincs kézzel fogható tudásod.

A felsőoktatásban résztvevő előadókat ne is hasonlítsuk a magyarokhoz.. Ha szar egyetemre jártál vagy pont kifogtad, akkor meg így jártál..

Angliában nincsenek tanári szakok. Nincs a matek alapszaknak külön matek+ nem tudom milye szakos tanári párja például. Ha te egy adott területet akarsz tanítani, akkor abból diplomázol le. Magyarországon egy tanári szakon végzett fele annyit sem tud, mint egy nem tanári szakon végzett párja.. Így mit akar tanítani? Nem is tud elhelyezkedni egy tanár a versenyszférában a legtöbb esetben, tudáshiány miatt..

Míg Angliában +1 éves ráépülő tanári szak van, amit bármilyen diplomád mellé letehetsz és taníthatsz.

Engem például olyanok tanítottak, akik 20 évig programoztak nagy cégeknél, vagy 15 évig könyvelőként dolgozott az egyikük mielőtt eljöttek tanítani..

Ilyen Magyarországon nincs. Ott egyetemen olyanok tanítanak, akik egy életet csak padban ültek, de azt sem tudják mi folyik a tantermen kívül..

A kérdezőnek üzenném, hogy jóm gondolja át. Hatalmas lehetőséget halaszt el és ezzel a gyereknek a jövőjét teheti veszélybe..

Amikor énis kisgyerek voltam, minden áron haza akartam jönni, de már akkor egy magyar tanár elkeserített, hogy minden osztályról amiket kihagytam, tehetek vizsgákat és szintfelmérőket, a csúszásokat nem is beszélve.. Meg ha el is végzem, várt volna rám a szürke magolós magyar oktatás..

Emlékszem, higy fiatalkoromban általánosban remegve mentem iskolába és a sírás kerülgetett minden nap..

Angliában meg mindig is szerettem iskolába járni, mert sok dolgot úgy tanulhattam, ahogyan az nekem a legjobban fekszik és a legtöbbet hozza ki belőlem.

Nagyon örülök, hogy végül nem jöttem haza.

Most éppen Kiberbiztonsági és Digitális Kriminalisztika mesterképzésre készülök, amint lediplomázok a következő nyáron. Ha olyan könnyűnek találod kedves #12-es válaszoló a kinti egyetemeket, akkor tessék kijárni egy komolyabb szakot, és csak akkor tessék szájat járatni.

2020. júl. 28. 23:16
 14/38 anonim ***** válasza:
29%
Az angolok hülyék,az rgyetem is konkrétan egy óvoda.
2020. júl. 28. 23:19
 15/38 anonim ***** válasza:
64%
#14 Hallgatlak, akár privátban is. Érdekel, hogy miért fikázol egy olyan világhírű rendszert (amit egyébként majdnem minden nyugati ország másol), amit te nem hogy nem tudtál elvégezni, de még csak be sem jutottál.
2020. júl. 28. 23:23
 16/38 anonim ***** válasza:
22%

Ahha,arról világhírűek,hogy gimnáziumban tanulják a szorzótáblát.

Taps...taps...taps.

2020. júl. 28. 23:36
 17/38 anonim ***** válasza:
20%

"amit te nem hogy nem tudtál elvégezni, de még csak be sem jutottál."

És ezt te így kikövetkeztetted?

Mára elég volt az internetből.

2020. júl. 28. 23:37
 18/38 anonim ***** válasza:
74%

#16 ? O.o

#17 Sajnálom, de nem találtam meg azt a csöppke kis intelligenciamorzsát se ami arra utalt volna, hogy az itteniek angol egyetemeket végeztek volna és azalapján fikáznák egy ország teljes oktatási rendszerét.

2020. júl. 28. 23:41
 19/38 anonim ***** válasza:
85%

De ez köztudott,hogy az angolok nem az eszükről híresek.

A német oktatási rendszerhez sehol nincs az angol.

És ezt olyanoktól is hallottam már, akik Angliában jártak egyetemre.

2020. júl. 29. 11:28
 20/38 anonim ***** válasza:
51%

Nem értem, hogy miért akar itt mindenki mások életéről dönteni?! Nem tök mindegy nektek, akik eleve külföldön élnek, hogy mások hazajönnek-e onnan vagy sem?

Tény, hogy itthon nem lehet olyan jól élni mint ott, de aki akar, itthon sem fog éhen halni.

Ha annyira gáz lenne a helyzet, akkor nem lenne itthon 9 millió+ ember még mindig.

Van aki megtehetné, hogy elmegy, fiatalok is, középkorúak is. És az tévhit, hogy a fiatalok közül mindenkinek külföld az álma. Ők ugyanis megtehetnék, hogy kimennek, de mégis van itthon még jópár huszonéves, aki itthon tervez családot és életet.

Ezt nem értem, hogy a külföldön élőknek miért célja, hogy mindenki menjen utánuk, Magyarország meg ürüljön ki.

Főleg úgy mondják ezt, hogy többségük aki külföldön él azt mondja, hogy a magyar emberek mentalitása miatt ment ki és marad ott. De ha minden magyar odamegy utánatok, akkor ugyanúgy magyarok között is fogtok élni. És miért akartok jót, a depis, rosszindulatú, gonosz magyaroknak?

Éljetek ott boldogan, de azért ne akarjatok már mindenkit oda csábítani ahol ti vagytok!

2020. júl. 29. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!