Hogyan működik a német egyetemi rendszer? Van lehetőségem a már otthon elkezdett tanulmányokat itt befejezni?
Elvégeztem 2 évet már Magyarországon az ELTE-n, de most Németországban dolgozok egy évet, és elkezdtem gondolkodni rajta, h itt fejezzem be a maradék éveket.
2 szakot csinálok, magyar nyelv és irodalom (művelődéstudomány szakirány), illetve szabadbölcsészet (dán minorral), szeretném mindkettőt befejezni, de nem tudom, h a magyarra egyáltalán hogy lenne lehetőségem. Szóval érdekelne a működése is, illetve az is, hogy ha valakinek van személyes tapasztalata, hogy hogyan működik a váltás.
Ez egy gugli a barátod kérdés. Keresd meg hogy van-e egyáltalán magyar szak ott kint. Ha van, akkor nézd meg hogy ott mi a tanterv, és az itthon elvégzett tárgyakból mennyit tudsz ott elfogadtatni (ehhez a tanulmányi szabályzatban meg kell keresned hogy a tantervek hány %-os egyezésénél fogadják el tárgyat). Ebből már tudsz arra következtetni hogy megéri-e neked ez.
B verzió hogy megkeresed a megfelelő egyetemet és ezt az elfogadtatásos kérdést megírod nekik.
Szóval gyakorlatilag semmiben nem különbözik a dolog attól, mintha Magyarországon belül akarnék egyetemet váltani?
Esetleg még mindig várok személyes tapasztalattal rendelkezőket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!